• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Šveices finansējumu mikrokreditēšanas programmai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2011., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par netiešu alkohola reklamēšanu

Vēl šajā numurā

22.06.2011., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Šveices finansējumu mikrokreditēšanas programmai

21.jūnijā starp Finanšu ministriju un Šveices valdību noslēgts projekta līgums par mikrokreditēšanas programmas īstenošanu, kuras ietvaros Latvijas Hipotēku un zemes banka (Hipotēku banka) uzņēmējiem mikroaizdevumos izsniegs 4,4 miljonus latu. Sadarbības līgumu parakstīja Šveices Konfederācijas vēstniece Latvijā Gabriela Nuci Sulpicio un Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Aleksandrs Antonovs.

“Ar šīs atbalsta programmas uzsākšanu būtiski palielināsies iespēja mazajiem uzņēmējiem saņemt mikroaizdevumus. Ņemot vērā, ka mikroaizdevumi parasti tiek vērtēti ar augstāku risku, nereti mazajiem uzņēmējiem ir grūtības saņemt finansējumu savas idejas realizācijai vai attīstībai. Šveices sadarbības programmas piešķirtais finansējums ir ļoti nozīmīgs, jo būtiski palielinās mikrokreditēšanai pieejamo naudas daudzumu,” pēc līguma parakstīšanas uzsvēra Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks A.Antonovs.

Projekta mērķis ir uzlabot mikroaizdevumu pieejamību mikrouzņēmumiem un pašnodarbinātām personām uzņēmējdarbības uzsākšanai vai attīstībai, tādējādi veicinot nodarbinātību un Latvijas tautsaimniecības attīstību. Kopējais mikroaizdevumiem paredzētais finansējums ir 4,4 miljoni latu, tai skaitā 800 tūkstošu latu liels Hipotēku bankas līdzfinansējums. Plānots, ka projekta ieviešana sāksies 1.jūlijā un aizdevumiem varēs pieteikties, sākot no augusta. Programmas noteikumi vēl tiks apstiprināti Ministru kabinetā.

Aizdevumiem līdz 10 000 latiem varēs pieteikties mikrouzņēmumi un saimnieciskās darbības sācēji pirms mikrouzņēmuma izveidošanas. Mikroaizdevumi tiks piešķirti mikrouzņēmumu biznesa projektu realizācijai – investīcijām un apgrozāmiem līdzekļiem. Aktuālā informācija par Mikrokreditēšanas programmu atrodama Latvijas Hipotēku un zemes bankas mājaslapā www.hipo.lv un Latvijas un Šveices sadarbības programmas mājaslapā www.swiss-contribution.lv.

Šveices programmas finansējums ~33 miljonu latu apmērā Latvijai ir pieejams no 2007.gada līdz 2012.gadam ar iespēju projektu īstenošanu veikt līdz 2017.gadam. Kopumā ar Šveices finanšu atbalstu plānots ieviest desmit projektus, un līdz ar mikrokreditēšanas programmas līguma parakstīšanu ir sākusies visu projektu ieviešana.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!