• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 7. jūnija noteikumi Nr. 441 "Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 27.septembra noteikumos Nr.726 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2011., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232185-grozijumi-ministru-kabineta-2005-gada-27-septembra-noteikumos-nr-726-noteikumi-par-ricibu-ar-lietiskajiem-pieradijumiem-un-ares...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.451

Noteikumi par drošības prasībām vietējos reisos iesaistītiem pasažieru kuģiem

Vēl šajā numurā

28.06.2011., Nr. 98

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 441

Pieņemts: 07.06.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.441

Rīgā 2011.gada 7.jūnijā (prot. Nr.35 25.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2005.gada 27.septembra noteikumos Nr.726 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu"

Izdoti saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 237.panta pirmo un trešo daļu,
239.panta trešo daļu, 365.panta 2.1 un trešo daļu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2005.gada 27.septembra noteikumos Nr.726 "Noteikumi par rīcību ar lietiskajiem pierādījumiem un arestēto mantu" (Latvijas Vēstnesis, 2005, 155.nr.; 2008, 143.nr.; 2010, 115.nr.; 2011, 3.nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt noteikumus ar 1.5. un 1.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.5. iestādes, kurās glabājama arestētā manta, kuru nevar atstāt glabāšanā tās īpašniekam vai lietotājam, viņa ģimenes loceklim vai citai fiziskai vai juridiskai personai, kā arī šīs mantas glabāšanas kārtību;

1.6. kārtību, kādā tiek realizēta vai iznīcināta arestētā manta, kuru nevar atstāt glabāšanā tās īpašniekam vai lietotājam, viņa ģimenes loceklim vai citai fiziskai vai juridiskai personai, ja tās ilgstoša uzglabāšana nav iespējama vai tās ilgstoša uzglabāšana rada zaudējumus valstij.";

1.2. izteikt 15.punktu šādā redakcijā:

"15. Lietiskā pierādījuma novērtēšanas komisija novērtējumu ieraksta lietisko pierādījumu vai arestētās mantas aprakstes un novērtējuma aktā (2.pielikums). Aktu sagatavo divos eksemplāros (nav attiecināms uz elektroniska dokumenta veidā noformētiem novērtējumiem), to paraksta komisijas locekļi. Aktu nesagatavo, ja ir saņemts sertificēta vērtētāja novērtējums. Sertificētais vērtētājs lietiskā pierādījuma novērtējumu sagatavo divos eksemplāros (nav attiecināms uz elektroniska dokumenta veidā noformētiem novērtējumiem) un apliecina ar parakstu. Vienu lietisko pierādījumu aprakstes un novērtējuma aktu vai sertificēta vērtētāja novērtējumu pievieno krimināllietai, bet otru glabā aģentūrā un reģistrē lietisko pierādījumu vai arestētās mantas uzskaites reģistrā.";

1.3. papildināt 16.punktu aiz vārdiem "Lietisko pierādījumu" ar vārdiem "vai arestētās mantas";

1.4. papildināt 22.punktu aiz vārdiem "atbilstību lietisko pierādījumu" ar vārdiem "vai arestētās mantas";

1.5. papildināt 23.punktu aiz vārdiem "sastāda lietisko pierādījumu" ar vārdiem "vai arestētās mantas";

1.6. papildināt 32. un 33.punktu aiz vārdiem "ņemot vērā lietisko pierādījumu" ar vārdiem "vai arestētās mantas";

1.7. papildināt 36.1 pantu aiz vārdiem "atbilstoši lietisko pierādījumu" ar vārdiem "vai arestētās mantas";

1.8. papildināt 43.2.apakšpunktu aiz vārdiem "kopā ar lietisko pierādījumu" ar vārdiem "vai arestētās mantas";

1.9. izteikt 45.punktu šādā redakcijā:

"45. Lietisko pierādījumu vai arestētās mantas pieņemšanas un nodošanas akts, lietisko pierādījumu vai arestētās mantas aprakstes un novērtējuma akts, lietisko pierādījumu vai arestētās mantas iznīcināšanas akts, nekustamā īpašuma vai arestētās mantas apskates akts un īpašuma vai arestētās mantas pieņemšanas un nodošanas akts ir stingrās uzskaites veidlapas. Aģentūra un pašvaldība šajā punktā minētās veidlapas uzskaita un glabā atbilstoši stingrās uzskaites dokumentu uzskaites un glabāšanas prasībām.";

1.10. papildināt IV nodaļu ar 45.1, 45.2, 45.3, 45.4, 45.5, 45.6, 45.7, 45.8, 45.9, 45.10, 45.11, 45.12, 45.13 un 45.14 punktu šādā redakcijā:

"45.1 Arestēto mantu, kuru nevar atstāt glabāšanā tās īpašniekam vai lietotājam, viņa ģimenes loceklim vai citai fiziskai vai juridiskai personai, glabā:

45.1. telpās, kas īpaši paredzētas lietisko pierādījumu glabāšanai;

45.2. aģentūrā, ja mantu nevar glabāt telpās, kas īpaši paredzētas lietisko pierādījumu glabāšanai.

45.2 Ja arests uzlikts mantai, kas ir nekustamais īpašums, vai mantai, kuru pārvietot nav iespējams, un to nevar atstāt glabāšanā tās īpašniekam vai lietotājam, viņa ģimenes loceklim vai citai fiziskai vai juridiskai personai, to nodod glabāšanā (aizsardzībā) attiecīgajai pašvaldībai, kuras teritorijā tā atrodas.

45.3 Pašvaldības pilnvarots pārstāvis nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju darbdienu laikā pēc procesa virzītāja lēmuma kopijas saņemšanas par arestētās mantas nodošanu glabāšanā veic šo noteikumu 45.2 punktā minētās mantas vai nekustamā īpašuma apskati, sastāda arestētās mantas (nekustamā īpašuma) apskates aktu (5.pielikums) un nekavējoties organizē mantas vai nekustamā īpašuma glabāšanu (aizsardzību). Mantas vai nekustamā īpašuma apskatē piedalās pašvaldības pilnvarots pārstāvis un procesa virzītājs vai cita persona viņa uzdevumā.

45.4 Ja šo noteikumu 45.3 punktā minētās darbības nav iespējams veikt, jo par mantu vai nekustamo īpašumu norādīta nepilnīga informācija, pašvaldība var lūgt procesa virzītājam iegūt no personas papildu informāciju par mantu vai nekustamo īpašumu.

45.5 Arestētās mantas vai arestētā nekustamā īpašuma glabāšanu (aizsardzību) pašvaldība īsteno:

45.1. pieņemot mantu vai nekustamo īpašumu uzraudzībā;

45.2. slēdzot līgumu ar citu fizisku vai juridisku personu par mantas vai nekustamā īpašuma nodošanu uzraudzībā.

45.6 Lai nodrošinātu arestētās mantas vai arestētā nekustamā īpašuma saglabāšanu, pašvaldība, organizējot mantas vai nekustamā īpašuma glabāšanu (aizsardzību), izvēlas piemērotāko un finansiāli izdevīgāko mantas vai nekustamā īpašuma glabāšanas (aizsardzības) veidu un pieņem attiecīgu lēmumu, kas nav pārsūdzams. Lēmuma kopiju nosūta procesa virzītājam.

45.7 Pašvaldība arestētās mantas vai arestētā nekustamā īpašuma glabāšanu (aizsardzību) izbeidz, ja saņemta procesa virzītāja lēmuma kopija par mantas aresta atcelšanu un manta vai nekustamais īpašums nodots personai, kuras mantai vai nekustamajam īpašumam bija uzlikts arests.

45.8 Pašvaldības pilnvarotais pārstāvis pēc procesa virzītāja lēmuma kopijas saņemšanas par mantas aresta atcelšanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā triju darbdienu laikā sastāda arestētās mantas (nekustamā īpašuma) pieņemšanas un nodošanas aktu (6.pielikums). Minētā akta sastādīšanā piedalās procesa virzītājs vai cita persona viņa uzdevumā, kā arī persona, kuras mantai vai nekustamajam īpašumam bija uzlikts arests. Ja manta vai nekustamais īpašums bija nodots uzraudzībā, pieaicina arī personu, kura nodrošinājusi mantas vai nekustamā īpašuma uzraudzību, vai tās pilnvarotu pārstāvi. Akta vienu eksemplāru izsniedz personai, kas nodrošinājusi mantas vai nekustamā īpašuma uzraudzību, vai tās pilnvarotam pārstāvim, otru − procesa virzītājam vai citai personai, kas piedalījās viņa uzdevumā mantas vai nekustamā īpašuma pieņemšanas un nodošanas akta sastādīšanā, kā arī personai, kuras mantai vai nekustamajam īpašumam bija uzlikts arests.

45.9 Pašvaldība 10 darbdienu laikā pēc arestētās mantas vai arestētā nekustamā īpašuma glabāšanas (aizsardzības) izbeigšanas iesniedz procesa virzītājam norēķinu un to pamatojošu dokumentu apliecinātas kopijas pievienošanai krimināllietas materiāliem.

45.10 Izdevumus, kas saistīti ar šo noteikumu 45.2 punktā minētās mantas vai nekustamā īpašuma glabāšanu, sākotnēji sedz no pašvaldības budžeta. Līdzekļus, kas tika izlietoti mantas vai nekustamā īpašuma glabāšanai (aizsardzībai), pašvaldībai atmaksā no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

45.11 Pašvaldības līdzekļu pieprasījumu par izdevumiem, kas radušies, glabājot šo noteikumu 45.punktā minēto mantu vai nekustamo īpašumu, iesniedz Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā divas reizes gadā – līdz 1.septembrim par laikposmu no 1.janvāra līdz 31.jūlijam un līdz 1.februārim par laikposmu no iepriekšējā gada 1.augusta līdz 31.decembrim. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija apkopo un izvērtē pašvaldību iesniegtos pieteikumus un sagatavo līdzekļu pieprasījumu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" – līdz 20.septembrim par laikposmu no 1.janvāra līdz 31.jūlijam un līdz 20.februārim par laikposmu no iepriekšējā gada 1.augusta līdz 31.decembrim.

45.12 Ar arestēto mantu, kura tiek glabāta šo noteikumu 45.1 punktā minētajās vietās, kā arī ar mantu, kuru pārvietot nav iespējams, vai nekustamo īpašumu rīkojas saskaņā ar šo noteikumu III nodaļā noteikto kārtību, ciktāl tā nav pretrunā ar šajā nodaļā minētajiem nosacījumiem.

45.13 Finanšu līdzekļus, kas iegūti, realizējot arestēto mantu, aģentūra ieskaita un glabā tās depozīta kontā, kas izveidots to ieņēmumu ieskaitīšanai, kas gūti, realizējot arestēto mantu. Finanšu līdzekļus glabā depozīta kontā līdz nolēmuma pieņemšanai krimināllietā par rīcību ar minētajiem līdzekļiem, un tie tiek uzkrāti pieaugošā apmērā, pārkontējot uz nākamo taksācijas gadu.

45.14 Ja arestēto mantu, kuru nevar atstāt glabāšanā tās īpašniekam vai lietotājam, viņa ģimenes loceklim vai citai fiziskai vai juridiskai personai, konfiscē, ar to rīkojas atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.";

1.11. izteikt 2.pielikumu šādā redakcijā:

"2.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 27.septembra
noteikumiem Nr.726

1.12. izteikt 3.pielikumu šādā redakcijā:

"3.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 27.septembra
noteikumiem Nr.726

Lietisko pierādījumu vai arestētās mantas uzskaites reģistrs

Nr.
p.k.

Ieraksta datums

Krimi-nāllietas numurs

Lietisko pierādījumu vai arestētās mantas pieņemšanas un

nodošanas akta

numurs un

datums

Lietisko pierādījumu vai arestētās mantas īpašnieka vārds, uzvārds vai nosaukums

Lietisko pierādījumu vai arestētās mantas aprakstes un novērtējuma akts, sertificēta vērtētāja novērtējums vai lietisko pierādījumu vai arestētās mantas iznīcināšanas akts

Lietisko pierādījumu vai arestētās mantas aprakstes un novērtējuma akts vai lietisko pierādījumu vai arestētās mantas iznīcināšanas akts nosūtīts

Ieskaitīts depozīta kontā
(Ls)

Datums, kad lietiskie pierādījumi vai arestētā manta atdota īpašniekamm

Iznīcināšanas akta numurs un datums

datums

numurs

lietisko pierādījumu novērtējuma

summa
(Ls)

institūcijas vai komersanta nosaukums

datums

realizācijai vai iznīcināšanai (norādīt)

kopā

t.sk. ieskaitīts valsts budžetā

t.sk. atdots īpašniekam

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16"

1.13. izteikt 4.pielikumu šādā redakcijā:

"4.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 27.septembra
noteikumiem Nr.726

1.14. papildināt noteikumus ar 5.pielikumu šādā redakcijā:

"5.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 27.septembra
noteikumiem Nr.726

1.15. papildināt noteikumus ar 6.pielikumu šādā redakcijā:

"6.pielikums
Ministru kabineta
2005.gada 27.septembra
noteikumiem Nr.726

2. Noteikumi stājas spēkā 2012.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Tieslietu ministrs, iekšlietu ministra
pienākumu izpildītājs A.Štokenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!