• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - tiekoties ar pensionāriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1999., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23224

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

27.03.1999., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar pensionāriem

P1.JPG (21567 BYTES)
Tikšanās laikā: Valsts prezidents Guntis Ulmanis…

P2.JPG (22125 BYTES)
…labklājības ministrs Vladimirs Makarovs…

P3.JPG (23433 BYTES)
…Latvijas Pensionāru federācijas biedri, kā arī Gaiļezera, Jūrmalas un Mežciema pansionāta pārstāvji. Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 26.martā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis akcijas "Aktīvas vecumdienas padara dzīvi labāku" ietvaros tikās ar aptuveni 70 Latvijas pensionāriem, kas savas vecumdienas pavada aktīvi. Uzaicināto viesu vidū bija ārsti, bijušie sportisti, Latvijas Pensionāru federācijas biedri, kā arī Gaiļezera, Jūrmalas un Mežciema pansionāta pārstāvji. Valsts prezidents, uzrunājot viesus, uzsvēra, cik nozīmīga var būt pieredzes bagātu cilvēku loma sabiedrībā. G.Ulmanis aicināja, izmantojot pieredzi un aktīvi darbojoties, veicināt dialogu gan sabiedrībā kopumā, gan ar valdību par to, kā risināt veco ļaužu problēmas un savstarpēji palīdzēt, lai veidotu dzīvi patīkamāku. Valsts prezidents atgādināja, ka arī no katra paša apņēmības ir atkarīgs, kā aizrit pensijas laiks. G. Ulmanis atzina, ka pašreiz valsts nespēj pienācīgi nodrošināt pensionāru vajadzības, taču Pensiju likumā noteiktā pensijas aprēķināšanas kārtība ir viena no visprogresīvākajām Viduseiropā un Austrumeiropā, un tas ir pamats labākam pensionāru nodrošinājumam turpmāk. Valsts prezidents runāja arī par tām problēmām, kuras valsts nespēj atrisināt, bet kuras ietekmē veco ļaužu ikdienu.

Labklājības ministrs Vladimirs Makarovs uzsvēra, ka Latvija savu sociālo politiku ir veidojusi patstāvīgi, nepārņemot to no rietumvalstu pieredzes. Ministrs atzina, ka lielu ieguldījumu šīs politikas izstrādāšanā ir devusi svešatnes latviešu pieredze. Viņš arī atzina, ka nākotnē labāks pensionāru nodrošinājums iespējams, izmantojot valsts garantēto pensiju un privāto pensiju fondus. Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Jānis Porietis iepazīstināja klātesošos ar federācijas aktivitātēm, kas vērstas uz iesaistīšanos valsts dzīves pārvaldē, kā piemēru minot to, ka federācijas pārstāvji katrā Saeimas komisijā strādā kā sabiedriskie padomnieki. J. Porietis runāja arī par šīs organizācijas iekļaušanos sabiedriskajā dzīvē. Sarunas gaitā viesi stāstīja par pensionāru biedrību dzīvi, veikumu, kā arī to, kā ar aktīvu un veselīgu dzīvesveidu padarīt vecumu par gaišu un možu dzīves periodu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!