• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Tiesnešu biedrību un tās 70 gadiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.03.1999., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Tiesnešu biedrību un tās 70 gadiem (turpinājums)

Vēl šajā numurā

27.03.1999., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Tiesnešu biedrību un tās 70 gadiem

Vakar, 26.martā, Kongresu namā uz savu kārtējo pilnsapulci sanāca Tiesnešu biedrības biedri. Aptuveni puse no Latvijas tiesnešiem ir piederīgi šai biedrībai, un vairāk nekā simts bija ieradušies gan uz pilnsapulci, gan pēcpusdienā uz svinīgo sēdi, kas veltīta Latvijas Tiesnešu biedrības (LTB) 70 gadu dibināšanas atcerei.

Pilnsapulces ievadījumā tieslietu ministre Ingrīda Labucka apsveica klātesošos ar saulaino pavasara dienu, novēlēja aktīvi apspriest ar tiesu darbu saistītos jautājumus, paust savu nostāju tiesu varas neatkarībai. Viņa mudināja Tiesnešu biedrības biedrus aktīvāk iesniegt savus priekšlikumus par tiesu darba uzlabošanu, materiālo un tehnisko nodrošinājumu, lai sagatavotu kopīgu ziņojumu valdībai.

Pārskatu par Tiesnešu biedrības paveikto kopš iepriekšējās pilnsapulces nolasīja Tiesnešu biedrības prezidenta pienākumu izpildītājs Ivars Bičkovičs. ( Viņa ziņojumu redakcija gatavo publicēšanai — R.B. ). Saturīgi līdzziņojumi bija gan Vidzemes apgabaltiesas priekšsēdētājai, Tiesnešu biedrības viceprezidentei Edītei Knēgerei, gan Kuldīgas rajona tiesas priekšsēdētājam un biedrības viceprezidentam Uldim Ķinim.

E.Knēgere informēja, ka laikā kopš iepriekšējās pilnsapulces (1996.gada aprīlī) biedrībā uzņemti 17 jauni tiesneši, izstājušies četri. Tiesnešu biedrības valdes un prezidija sēdēs apspriestas daudzas aktuālas problēmas, piemēram, Tiesnešu mācību centra darbība, tiesnešu sociālā nodrošināšana, atpūta; pausta attieksme pret nereti presē paustajiem pārmetumiem tiesnešiem, kā arī citiem gan ar tiesnešu atbildību, prestižu, gan tiesu darba organizāciju saistītajiem jautājumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!