• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 477 "Kārtība, kādā veic salmonelozes profilakses un apkarošanas pasākumus, vakcinējot vistas pret salmonelozi". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2011., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232285

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.478

Liellopu, cūku, aitu, kazu un zirgu ciltsgrāmatas kārtošanas noteikumi

Vēl šajā numurā

29.06.2011., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 477

Pieņemts: 21.06.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.477

Rīgā 2011.gada 21.jūnijā (prot. Nr.39 43.§)

Kārtība, kādā veic salmonelozes profilakses un apkarošanas pasākumus, vakcinējot vistas pret salmonelozi

Izdoti saskaņā ar Veterinārmedicīnas likuma 25.panta 4.punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā veic salmonelozes profilakses un apkarošanas pasākumus, vakcinējot Gallus gallus sugas vistu (turpmāk – vista) ganāmpulkus pret salmonelozes ierosinātājiem Salmonella Typhimurium un Salmonella Enteritidis (turpmāk – vakcinācija).

2. Noteikumi neattiecas uz vistu ganāmpulkiem, kuri paredzēti olu iegūšanai nelielā apjomā un kuros salmonelozi apkaro saskaņā ar normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā kontrolē un apkaro salmonelozi un citas ar pārtikas produktiem pārnēsājamas infekcijas slimības mājputnu ganāmpulkos, kas paredzēti pārtikas produktu iegūšanai nelielā apjomā un tiešai piegādei galapatērētājam.

3. Vakcināciju veic saskaņā ar Komisijas 2006.gada 1.augusta Regulas (EK) Nr.1177/2006, ar ko īsteno Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (EK) Nr.2160/2003 par īpašu kontroles metožu izmantošanu dalībvalstu programmās par salmonellas apkarošanu mājputnos, 3.pantā noteiktajām prasībām.

4. Eiropas Parlamenta un Padomes 2003.gada 17.novembra Regulā (EK) Nr.2160/2003 par salmonellas un dažu citu pārtikā sastopamu zoonozes īpašu izraisītāju kontroli noteiktos kompetentās iestādes pienākumus veic Pārtikas un veterinārais dienests (turpmāk – dienests).

5. Lai saņemtu vakcīnu pret salmonelozi nākamajam gadam, vistu ganāmpulka īpašnieks vai turētājs, kas ražo svaigas olas vai inkubējamās olas Eiropas Savienības iekšējam tirgum (turpmāk – vistu ganāmpulka īpašnieks), līdz kārtējā gada 1.aprīlim elektroniski vai papīra formā iesniedz attiecīgajā dienesta teritoriālajā struktūrvienībā iesniegumu vakcīnas pret salmonelozi saņemšanai nākamajā gadā (turpmāk – iesniegums) (1.pielikums).

6. Ja mainās nākamajā gadā plānojamais vakcinējamo vistu skaits, vistu ganāmpulka īpašnieks līdz kārtējā gada 1.decembrim elektroniski vai papīra formā atkārtoti iesniedz attiecīgajā dienesta teritoriālajā struktūrvienībā iesniegumu, norādot informāciju par precizēto vakcinējamo vistu skaitu.

7. Dienests plāno un veic vakcīnu iepirkumu katru gadu, ņemot vērā epizootoloģisko situāciju vistu novietnēs un pamatojoties uz vistu ganāmpulka īpašnieka iesniegumā norādīto kopējo vakcinējamo vistu skaitu.

8. Vistu ganāmpulka īpašnieks saņem no dienesta vakcīnu un uzglabā to, ievērojot vakcīnas ražotāja lietošanas instrukcijā norādītos uzglabāšanas apstākļus, kā arī nodrošina vakcināciju.

9. Vakcināciju veic praktizējošs veterinārārsts.

10. Vistu ganāmpulka īpašnieks sedz visas ar vakcināciju saistītās praktizējošā veterinārārsta izmaksas.

11. Reizi ceturksnī (līdz nākamā ceturkšņa pirmā mēneša divdesmit piektajam datumam) vistu ganāmpulka īpašnieks elektroniski vai papīra formā iesniedz attiecīgajā dienesta teritoriālajā struktūrvienībā pārskatu par veikto vakcināciju (2.pielikums).

12. Lai saņemtu vakcīnu pret salmonelozi 2011. un 2012.gadā, vistu ganāmpulka īpašnieks līdz 2011.gada 25.jūlijam elektroniski vai papīra formā iesniedz attiecīgajā dienesta teritoriālajā struktūrvienībā iesniegumu.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 21.jūnija
noteikumiem Nr.477

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2011.gada 21.jūnija
noteikumiem Nr.477

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!