• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar sociālajiem partneriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.06.2011., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232332

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

29.06.2011., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar sociālajiem partneriem


Pirmdien, 27.jūnijā, Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers Rīgas pilī tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas priekšsēdētāju Vitāliju Gavrilovu
(augšējā attēlā) un citiem konfederācijas pārstāvjiem, kā arī (apakšējā attēlā no labās) Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāju Pēteri Krīgeru, priekšsēdētāja vietnieci Līviju Marcinkēviču un priekšsēdētāja vietnieku Egilu Baldzēnu
Foto: VPK

 

27.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjiem, lai pārrunātu prezidentūras gadu kopējās sadarbības rezultātus un tautsaimniecības aktualitātes.

Tikšanās laikā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju Valsts prezidents norādīja, ka “LDDK ir bijis labs sadarbības partneris, kas aktīvi iesaistījies valsts ekonomisko reformu procesos un veicinājis valsts ilgtspējīgu attīstību”.

LDDK pārstāvji atzīmēja, ka, lai gan četru gadu laikā Latvijā ir notikušas daudzas pozitīvas pārmaiņas, tomēr ir bijuši arī nopietni izaicinājumi, kas saistīti ar valsts politiskās un ekonomiskās stabilitātes nodrošināšanu. Viņi uzsvēra, ka daudzas Valsts prezidenta iniciatīvas ir veicinājušas valsts ekonomisko izaugsmi, īpaši uzsverot divpusējo attiecību stiprināšanu, kas ir sniegusi ievērojamu atbalstu uzņēmējiem.

LDDK pārstāvji norādīja, ka daudzos jautājumos sagaida nopietnāku likumdevēju ieklausīšanos tautsaimniecības nozaru profesionāļu viedokļos. Sarunas laikā LDDK pārstāvji īpaši uzvēra ilgtermiņa stratēģijas trūkumu daudzās tautsaimniecības nozarēs, kā arī politiskās gribas trūkumu jau esošo stratēģiju īstenošanā.

Sarunā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību Valsts prezidents uzklausīja viedokli par šā brīža politiskajām aktualitātēm. Tika pārrunāts iespējamais 23.jūlija referenduma rezultāts un iespējamās Saeimas vēlēšanas. LBAS pārstāvji bija vienisprātis ar Valsts prezidentu, ka šīm politiskajām aktivitātēm ir jāveicina pārmaiņas politiskajā vidē, kultūrā, kurā nedrīkst balstīties uz populismu, bet jānodrošina atklāta un savlaicīga komunikācija. Tāpat tika atzīmēts, ka šobrīd svarīgi ir veikt vērtību skalas pārvērtēšanu. Sarunas laikā tika diskutēts par labklājības nodrošināšanu, īpaši par nodarbinātības veicināšanu, stabilu ienākumu nodrošināšanu. Pārrunājot valsts budžeta veidošanu nākamajam gadam, tika atzīmēts, ka tā veidošanas problēmas ir jāizrunā līdz Saeimas ārkārtas vēlēšanām un tās nedrīkst tikt slēptas no sabiedrības.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!