• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas un plašsaziņas līdzekļu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2011., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232398

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts un pašvaldību institūciju atlīdzības sistēmu

Vēl šajā numurā

30.06.2011., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas un plašsaziņas līdzekļu sadarbību

Saeimas atvērtība plašsaziņas līdzekļiem ir viens no demokrātijas pamatprincipiem, un Saeimai ir jānodrošina medijiem iespējas pilnvērtīgi atspoguļot parlamentā notiekošo, norāda Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, uzsverot, ka vēlas novērst publiskajā telpā izskanējušās bažas par mēģinājumiem ierobežot preses brīvību parlamentā.

“Vienmēr esmu iestājusies par Saeimu kā atvērtu parlamentu, kurā viens no pamatprincipiem ir Saeimas darba caurskatāmība un darba iespēju nodrošināšana plašsaziņas līdzekļiem,” uzskata S.Āboltiņa. Vienlaikus viņa norāda, ka ir jārod visām pusēm pieņemams risinājums, lai prese varētu brīvi strādāt, savukārt deputātiem būtu netraucēta pieeja savām darbavietām un arī viņi varētu veikt savus pienākumus. Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju darbu Saeimas sēžu zālē regulē Saeimas Prezidija pieņemti noteikumi. Īstenojot šos noteikumus, plašsaziņas līdzekļu darbu Saeimas sēžu laikā organizē Saeimas Sabiedrisko attiecību birojs sadarbībā ar Saeimas apsardzi.

Saeimas Prezidijā vēl nav saņemta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vēstule par mediju darba organizāciju, taču, ņemot vērā, ka ir aktualizēts jautājums par operatoru un fotogrāfu darbu Saeimas sēžu zālē, Saeimas priekšsēdētāja nolēmusi uzdot Saeimas kancelejai un Sabiedrisko attiecību birojam sadarbībā ar Saeimas apsardzi sagatavot priekšlikumus sadarbības pilnveidošanai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!