• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par Rīgas 1.slimnīcas kopējo finansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.06.2011., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2011.gada 21.jūnijā

Vēl šajā numurā

30.06.2011., Nr. 100

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par Rīgas 1.slimnīcas kopējo finansējumu

Veselības ministrija (VM) atkārtoti informē, ka Rīgas 1.slimnīcas Steidzamās medicīniskās palīdzības (SMP) punkts strādās arī pēc 1.jūlija, taču tas netiks finansēts pēc tāmes principa, bet no kopējā slimnīcas ambulatorā finansējuma. Šis finansējums 1.slimnīcai netiek samazināts, bet, lai veicinātu ambulatoro pacientu aprūpi un uzskaiti, kopējā esošā finansējuma ietvaros attiecīgi palielinās ambulatoro pakalpojumu līguma summa. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību traumu un pēkšņu saslimšanu gadījumos ambulatorā līguma finansējuma ietvaros nodrošinās ārsti speciālisti (ķirurgs, traumatologs, anesteziologs u.c.).

Jāatzīmē, ka Rīgas 1.slimnīcas SMP punkta finansējums sastāda tikai nepilnus 3% no kopējās līguma summas (salīdzinājumam citām slimnīcām un veselības aprūpes centriem pat 20% un vairāk), tādēļ arī tā darbība turpmāk tiks nodrošināta no slimnīcas kopējā budžeta, tā kā tas ir lokālajās neatliekamās palīdzības slimnīcās ar līdzīgu finansējuma apjomu.

Atgādinām, ka diennakts neatliekamo medicīnisko palīdzību pacienti pēkšņas traumas vai veselībai un dzīvībai kritiskās situācijās Rīgā joprojām var saņemt trīs universitātes slimnīcās – Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā, Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, kā arī Rīgas 2.slimnīcā.

Jau ziņots, ka darba grupa, kas izvērtēja lokālo slimnīcu un SMP punktu (traumpunktu) darbību un efektivitāti, balstoties uz aprēķiniem un novērtēšanas kritērijiem, izstrādāja priekšlikumus darba organizācijas maiņai ārstniecības iestādēs, lai uzlabotu veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem un maksimāli efektīvi izmantotu veselības aprūpei piešķirtos līdzekļus.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!