• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties vienas dienas darba vizītē Viļņā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.07.2011., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232440

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties un uzrunājot sieviešu līderu konferenci Viļņā

Vēl šajā numurā

01.07.2011., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties vienas dienas darba vizītē Viļņā

29.jūnijā Ministru prezidenta Valda Dombrovska un Lietuvas Ministru prezidenta Andrjus Kubiļus tikšanās galvenā tēma bija Baltijas enerģētiskā neatkarība. Puses uzsvēra nepieciešamību stiprināt Baltijas valstu pozīciju Eiropas Savienībā, kopīgi aizstāvot valstu intereses, tostarp finanšu perspektīvu.

Puses apsprieda aktualitātes enerģētikā, tostarp Visaginas atomelektrostacijas jautājumu. V.Dombrovskis atkārtoti pauda Latvijas gatavību iesaistīties atomelektrostacijas projektā, taču vienlaikus uzsvēra, ka, pirms lemt par tālāko rīcību, ir nepieciešams saņemt skaidru informāciju par iespējamām izmaksām.

Pārrunājot sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecību, V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijai ir būtiskas priekšrocības šā projekta īstenošanā, tostarp tādēļ, ka projektā iespējams iekļaut Inčukalna gāzes krātuvi un esošo infrastruktūru. Ministru prezidents aicināja Baltijas valstis panākt vienošanos par kopīgu reģionālo sašķidrinātās gāzes termināļa projektu līdzīgi kā Visaginas atomelektrostacijas gadījumā, uzsverot tā īstenošanas priekšrocības Latvijā.

Premjerministri arī pārrunāja aktualitātes Baltkrievijas un Kaļiņingradas atomelektrostaciju būvniecības projektos, kā arī pozīcijas saistībā ar nākamo finanšu perspektīvu Eiropas Savienības kontekstā. Valstīm ir vienota nostāja svarīgākajos jautājumos, tostarp kohēzijas politikā un lauksaimniecības politikā. Ir būtiski panākt Baltijas valstu lauksaimnieku saņemto tiešmaksājumu palielināšanos, akcentēja V.Dombrovskis un A.Kubiļus.

Savukārt, piedaloties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības atklāšanā, Ministru prezidents V.Dombrovskis uzsvēra, ka Lietuva ir lielākais Latvijas tirdzniecības partneris importā un eksportā – 2011.gada pirmajā ceturksnī 16,3 procenti no Latvijas kopējā eksporta bija uz Lietuvu, savukārt 16,2 procenti Latvijas importa bija no Lietuvas. Taču milzīgs potenciāls ir arī investīciju jomā, un LIAA pārstāvniecības atklāšana ir nozīmīgs solis šo iespēju veicināšanā, apliecināja V.Dombrovskis.

Vizītes laikā Lietuvā V.Dombrovskis apmeklēja uzņēmuma “Latvijas finieris” rūpnīcu Lietuvā UAB “Likmere” un pauda gandarījumu par Latvijas uzņēmuma attīstību Lietuvā, ražojot eksportam produktus ar pievienoto vērtību.

Arī “Nameja Balvas 2011” ceremonijā Ministru prezidents pateicās uzņēmējiem par viņu izcilību, strādājot Lietuvas tirgū, un pasniedza balvu labākajiem Latvijas uzņēmējiem, kas strādā Lietuvā. Balvu kā populārākais Latvijas pārtikas produkts Lietuvā saņēma Skrīveru saldumu ražotās konfektes “Gotiņa”, balvu nominācijā “Straujākais pieaugums” saņēma “Latvenergo prekyba”, “Labākais darba devējs” – “Grifs AG”, “Lielākais nodokļu maksātājs Lietuvas budžetā” – apdrošināšanas kompānija BTA, savukārt par labāko partneri atzīts Lietuvas uzņēmums “Ozas” tirdzniecības centrs.

Diana Germane, Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!