• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - savā iknedēļas preses konferencē vakar, 29.martā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1999., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par īstermiņa kredīta likmēm

Vēl šajā numurā

30.03.1999., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— savā iknedēļas preses konferencē vakar, 29.martā

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

K.JPG (28004 BYTES) Esmu sagatavojis mazu informāciju, kuru vēlētos sniegt kā valdības vadītājs. Valdība strādā četrus mēnešus, un šajā samērā īsajā laikā mēs esam akceptējuši budžetu. Pirmo reizi kopš neatkarības atgūšanas tika precīzi akceptēti visi 280 valdības priekšlikumi. Turklāt tika akceptēts valdības rīcības plāns, kurā ir vismaz 1000 punktu. Un man ir sastādīts grafiks visam gadam, kas paredz katru otrdienu tikties ar kādu no ministrijām, tas nozīmē — ar katru ministriju es tikšos četras reizes gadā. Šonedēļ man ir tikšanās Tieslietu ministrijā.

Mēs izskatīsim katru rīcības plāna punktu, katru grafiku un termiņu. Tā ka pārmetumi, ka mēs neproducējam pietiekami daudz likumu, atkal ir nevietā. Tajā pašā laikā mēs nenodarbosimies ar sturmēšanu.

Pirmo reizi valdība ir atteikusies Saeimas brīvdienās izmantot Satversmes 81. pantu, kas paredz Saeimas tiesību deleģēšanu valdībai, lai gan ir sagatavoti vairāk nekā desmit likumprojekti. Es uzskatu, ka Saeima pati tiks galā ar saviem pienākumiem, un valdība negrib uzurpēt šo likumdošanas iniciatīvu.

Ir aizritējis marts — mēnesis, kas parasti ir politisku kaislību pārpilns. Mans viedoklis — arī šajā ziņā valdība ir precīzi tikusi galā ar savām funkcijām. Un to ir novērtējuši gan starptautiskie, gan pašmāju eksperti. Viss noritēja bez īpašiem starpgadījumiem, tajā pašā laikā paužot precīzu, mums visiem labi zināmu nostāju.

Ar lielu interesi es pēdējā laikā vēroju, kā tiek apspriests mans tēls un mani reitingi. Es varu atbildēt tikai vienu — es esmu šajā amatā, lai strādātu valsts un sabiedrības labā, nevis lai nodarbotos ar lētu populismu un sekotu savām reitingu līknēm. Pats galvenais mana darba vērtējums būs Latvijas iespējami ātrāka iekļūšana Eiropā un Latvijas iedzīvotāju dzīves standartu nepārtraukta uzlabošanās.

Kā to izdarīt? Lai mēs pietuvotos Eiropas Savienības dzīves līmenim, es redzu divus lielus finansu avotus — ārvalstu investīcijas un Eiropas Savienības finansējumu.

Ko šī valdība domā darīt tālāk? Mēs izdarīsim to, ko nav izdarījušas iepriekšējās valdības, — mēs pabeigsim lielo uzņēmumu privatizāciju, kas būs visiem saprotama.

Mums ir jāiegūst papildu kapitāla pieplūdums uzņēmumiem un līdz ar to Latvijas ekonomikai. Es piedalījos seminārā par barjerām ārvalstu investīcijām, un ar manu parakstu ir apstiprināta darba grupa, kas iesniegs priekšlikumus, kā novērst visus šķēršļus ārvalstu investīciju ieplūšanai Latvijā. Mēs rūpīgi gatavosimies Eiropas Savienības līdzfinansējumam 2000. gadam, kas pirmām kārtām būs domāts infrastruktūras attīstībai.

Mēs ļoti augstu vērtējam un vērtēsim mūsu valsts kredītreitingu — tā ir stabila makroekonomiskā situācija un stabila nodokļu sistēma. Mēs iestāsimies par to, lai netiktu mainītas nodokļu likmes, jo pirmais, kas interesē ārvalstu investorus, ir nodokļi.

Par to, kur es biju pagājušajā nedēļā. Lielāko daļu sava laika es veltīju Eiropas Savienības budžeta un finansējuma avotu izpētei.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Pēc ieraksta "LV" diktofonā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!