• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu gaismā - par sevi, par dzīvi, par laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1999., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23260

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents - atbildot uz žurnālistu jautājumiem vakar, 29.martā

Vēl šajā numurā

30.03.1999., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu gaismā — par sevi, par dzīvi, par laiku

Sestdien, 27.martā, Staicelē ar "Latvijas Vēstneša" žurnālistiem sarunā par dzīvi:

C1.JPG (22988 BYTES)C2.JPG (25553 BYTES)
Staiceles pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Bakmanis un kultūras svētku dalībnieki Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

C3.JPG (19198 BYTES)C4.JPG (20216 BYTES)
"Latvijas Vēstneša" redaktoru korpusa vecākais Andris Sproģis pasniedz redakcijas veltes Lībiešu kultūras centra vadītājai Gundegai Blumbergai; ziedi no "LV" nozares redaktores Daces Bebres muzeja vadītājai Jautrītei Pelēkajai

Aplūkojot plašākās kopsakarībās un kontekstos Salacas novada kultūrvides veidošanās vēsturi un turpmākās attīstības ceļus, Staiceles pilsētas dome un Lībiešu kultūras centrs tematiskā sarīkojuma "Lībieši atgriežas Latvijā" programmā iekļāva arī iepazīšanos ar apgāda "Latvijas Vēstnesis" izdevuma "Triju Zvaigžņu gaismā" pirmajām divām grāmatām.

Šai dienā Staicelē, kas atrodas senajā lībiešu Metsepoles novadā, durvis vēra Salacas novada lībiešu kultūras un informācijas centrs, atklāja Vidzemes novada tautastērpu skati un fotoizstādi "Senā Staicele", notika zinātniskie lasījumi "Lībieši Vidzemē" un valsts ilgtermiņa mērķprogrammas "Lībieši Latvijā" prezentācija. Uz pirmiem pieciem ražena darba gadiem atskatījās Lībiešu kultūras centrs, starp kura labajiem darbiem ir jauniešu ansambļa "Vīm" izveide, cieši starptautiskie sakari un zinātniskās konferences, vārdnīcas un grāmatas. Sarīkojumā piedalījās somugristikas speciālisti un studenti no Helsinkiem, Tallinas un Tartu. Turklāt Igaunijas delegācijā bija arī marieši, komieši un udmurti, kas studē somugristiku. Kā šie viesi uzsvēra, viņi te var arī mācīties, jo redz, ka maza tauta var ar labiem panākumiem kopt savu valodu un kultūru.

Pie jaunā Salacas novada lībiešu kultūras un informācijas centra veidojas Staiceles novadpētniecības muzejs. Par tā eksponātiem kļuva arī "Latvijas Vēstneša" fotoalbums "Mani Dziesmusvētki", krājums "Latvijas valsts un tās vīri", abas "Triju Zvaigžņu gaismā" grāmatas un bibliogrāfiskais rādītājs "Kultūra". Jo gan starp Dziesmu svētku virsdiriģentiem un dziedātājiem, gan Latvijas valstsvīriem un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieriem ir Salacas novada ļaudis. Un "Latvijas Vēstneša" publikācijās par kultūru, zinātni, izglītību, mākslu un vēsturi ne vienu reizi vien minēta gan Staicele, gan lībieši.

Redakcijas rīcībā ir plašāki materiāli par tikšanos Staicelē, kas tiek gatavoti publicēšanai.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!