• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Priekšsēdētājam tiekoties ar Islandes vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.1999., Nr. 101 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidija 1999.gada 25.marta sēdē

Vēl šajā numurā

30.03.1999., Nr. 101

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Priekšsēdētājam tiekoties ar Islandes vēstnieku

I.JPG (20653 BYTES) Vakar, 29. martā, Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume tikās ar Islandes Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Herduru Bjarnasonu.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs un Islandes Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā pārrunāja abu valstu sadarbību tirdzniecībā un ekonomikā. J.Straume atzinīgi novērtēja Latvijas un Islandes sadarbības attīstību, vienlaikus atzīmējot, ka tās potenciāls nav izsmelts. Svarīgs posms divpusējās sadarbības attīstībā bija Islandes prezidenta Ragnara Grīmsona vizīte mūsu valstī. Savukārt aprīlī Latvijas Valsts prezidents Guntis Ulmanis dosies vizītē uz Islandi, tā dodot savu ieguldījumu divpusējo attiecību stiprināšanā un padziļināšanā.

Tika pārrunāti ar Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos saistīti jautājumi. Islandes vēstnieks informēja, ka Islande nav Eiropas Savienības dalībvalsts, tomēr kā Eiropas ekonomiskās telpas dalībvalsts tā sadarbojas ar šo organizāciju.

J.Straume un H.Bjarnasons apsprieda arī Eiropas drošības jautājumus un notikumu attīstību Balkānu reģionā Kosovas konflikta kontekstā.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās H.Bjarnasonam par Islandes politisko atbalstu Latvijai nozīmīgos jautājumos.

Saeimas preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!