• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1999., Nr. 102/103 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23276

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltkrievijas biznesa dienām Rīgā

Vēl šajā numurā

31.03.1999., Nr. 102/103

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar Baltkrievijas vicepremjeru

Vakar, 30.martā, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Baltkrievijas Republikas vicepremjeru Leonīdu Koziku. Abas puses sarunas gaitā pauda viedokli, ka abu valstu savstarpējās attiecības attīstās labi un ka Latvijai un Baltkrievijai ir savstarpēji izdevīgi sadarboties vairākās jomās, īpaši tirdzniecībā un ekonomiskajā sadarbībā.

V.Krištopans uzsvēra, ka Latvija iestājas par dialoga uzturēšanu ar Baltkrieviju. Latvijas premjers aicināja uz aktīvāku Baltkrievijas rīcību Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas demarkācijas praktiskajā darbā, kā arī apliecināja Latvijas gatavību un vēlmi pēc iespējas ātrāk parakstīt readmisijas līgumu (valdības vienošanās par tādu personu atpakaļuzņemšanu, kurām nav uzturēšanās tiesību). Baltkrievijas vicepremjers apstiprināja, ka arī Baltkrievija ir ieinteresēta šo jautājumu risināšanā.

V.Krištopans izteica gandarījumu par abu valstu ekonomiskās sadarbības komisijas līdzšinējo darbu un vienlaikus cerību, ka tuvākajā laikā komisija sanāks uz nākamo darba sēdi. Baltkrievijas vicepremjers apstiprināja Baltkrievijas ieinteresētību darbu turpināt un drīzumā nozīmēt komisijas līdzpriekšsēdētāju.

Sarunā tika skarti arī tranzīta sadarbības jautājumi, kas abām pusēm ir nozīmīgi un savstarpēji izdevīgi. Baltkrievijas pārstāvji augstu novērtēja iespēju gan eksportēt, gan importēt Baltkrievijas preces caur Latvijas ostām. Gan Latvijas, gan Baltkrievijas pozīcija atbalsta kopējus transporta infrastruktūras attīstības projektus, kā vienu no iespējamajiem sadarbības virzieniem minot trīspusējas (Latvija, Ukraina, Baltkrievija) vienošanās sagatavošanu un parakstīšanu par sadarbību tranzītā, kas reāli savienotu Baltijas jūras un Melnās jūras reģionu valstis.

Baltkrievijas vicepremjers izteica atkārtotu Baltkrievijas puses uzaicinājumu V.Krištopanam apmeklēt Baltkrieviju. V.Krištopans pateicās par uzaicinājumu, kas reāli varētu tikt īstenots laikā, kad Minskā tiks svinīgi atklāta Latvijas vēstniecības jaunā ēka.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!