• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētāja vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.07.2011., Nr. 104 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par tiesībām uz valsts apbalvojumu augstāko šķiru

Vēl šajā numurā

07.07.2011., Nr. 104

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidkorejas parlamenta priekšsēdētāja vizīti

No 5.līdz 7.jūlijam Latvijā oficiālā vizītē Latvijā uzturas Korejas Republikas Nacionālās asamblejas (parlamenta) priekšsēdētājs Parks Hitē, kurš vizītes ietvaros vakar, 6.jūlijā, tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (attēlā) un Valsts prezidentu Valdi Zatleru Foto: Saeimas kanceleja

Šogad aprit divdesmit gadi kopš Latvijas un Dienvidkorejas diplomātisko attiecību izveidošanas, un šī augsta līmeņa vizīte dos impulsu gan ciešākām starpvalstu attiecībām ekonomikas, kultūras un izglītības jomā, gan veicinās vēstniecības atvēršanu Rīgā.

To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra 6.jūlijā, tiekoties ar Korejas Republikas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Parku Hitē, kurš no 5. līdz 7.jūlijam Latvijā uzturas oficiālā vizītē.

Pārrunājot Latvijas un Dienvidkorejas sakaru veicināšanas iespējas, Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā pauda cerību, ka Dienvidkoreja apsvērs iespēju savu Baltijas reģionālo diplomātisko pārstāvniecību atvērt tieši Rīgā. Parks Hitē skaidroja, ka principiāla vienošanās par pastāvīgās pārstāvniecības izveidi Rīgā jau ir panākta un vēstniecība kalpos attiecību stiprināšanai ne tikai Baltijas valstīs, bet arī plašākā reģionā.
 

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa akcentēja Latvijas vēlmi stiprināt ekonomisko sadarbību ar Korejas Republiku un vēl vairāk aktivizēt tūristu apmaiņu. Dienvidkoreja ar augsti attīstītu pasaules ekonomiku ir ES stratēģiskais partneris un astotais lielākais ES tirdzniecības partneris, kā arī G-20 dalībvalsts.

Latvija kā ES dalībvalsts vēlas izmantot iespējas, kuras var sniegt Dienvidkorejas investīcijas un ES–Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līgums, kas atcels daudzas muitas barjeras, pauda S.Āboltiņa.

Svinot diplomātisko attiecību izveides gadskārtu, Dienvidkoreja Latvijā īstenos vairākas kultūras programmas un Rīgā viesosies vairāki šīs valsts mākslinieki, informēja Korejas Republikas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs.

Saeimas preses dienests

 

Tiekoties ar Valsts prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers 6.jūlijā Rīgas pilī tikās ar Korejas Republikas Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Parku Hitē. Sarunas laikā Valsts prezidents norādīja uz valsts augstāko amatpersonu kontaktu nozīmi valsts divpusējo attiecību veidošanā. Korejas Republikas Nacionālās asamblejas priekšsēdētājs savukārt atzīmēja, ka viņa valsts apsver iespēju atklāt diplomātisko pārstāvniecību Rīgā.

Abas amatpersonas pārrunāja tūrisma kontaktu stiprināšanas iespējas, kas sniegtu būtisku atbalstu valstu divpusējo attiecību stiprināšanā. V.Zatlers informēja par Latvijas un īpaši Rīgas reģionālo nozīmi un līdz ar to piedāvātajām iespējām, ko sniedz mūsu valsts stratēģiskā atrašanās vieta.

Korejas pārstāvji interesējās par Latvijas ekonomikas attīstību. Valsts prezidents iepazīstināja ar mūsu valsts ekonomiskajiem rādītājiem un aicināja korejiešus veicināt biznesa kontaktus un investīciju piesaisti. V.Zatlers arī uzsvēra nesenās Ministru prezidenta Valda Dombrovska vizītes Korejas Republikā nozīmīgumu ekonomisko attiecību veidošanā. Savukārt Parks Hitē atzīmēja, ka viņiem Latvijā ir īpaša interese kokapstrādes nozarē, kā arī informēja, ka korejiešu uzņēmumiem Latvijā ir plašāku investīciju plāni.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!