• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2011. gada 5. jūlija noteikumi Nr. 524 "Augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšanas kārtība". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.2011., Nr. 105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/232796-augstaka-limena-domena-lv-registra-un-elektroniskas-numuresanas-sistemas-turetaja-noteiksanas-kartiba

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.525

Kārtība, kādā novērtējama jaunās pārtikas atbilstība klasifikācijas un kvalitātes prasībām

Vēl šajā numurā

08.07.2011., Nr. 105

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 524

Pieņemts: 05.07.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.524

Rīgā 2011.gada 5.jūlijā (prot. Nr.41 22.§)

Augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 5.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Satiksmes ministrija izraugās augstākā līmeņa domēna ".lv" (turpmāk – domēns) reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāju, kā arī prasības reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājam un šo prasību izpildes uzraudzību.

2. Reģistrs šo noteikumu izpratnē ir elektroniskā veidā uzglabāti domēnā reģistrēto domēna vārdu un elektroniskās numurēšanas sistēmā reģistrēto tālruņa numuru (turpmāk – numuri) tehniskie un administratīvie dati.

3. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs var būt Latvijas Republikā reģistrēta juridiska persona vai zinātniskais institūts, kuram piešķirtas tiesības uzturēt, atjaunot un nodrošināt nepārtrauktu reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas darbību.

4. Reģistratūra šo noteikumu izpratnē ir Latvijas Republikā reģistrēta persona, kas ir noslēgusi līgumu ar reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāju par domēna vārdu vai numuru reģistrācijas pakalpojumu sniegšanu.

5. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja maiņa neietekmē iepriekš reģistrēto domēna vārdu un numuru statusu.

II. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšana

6. Satiksmes ministrija reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāju nosaka konkursa kārtībā.

7. Pretendentus vērtē pēc to līdzšinējās pieredzes domēna vārdu un numuru reģistrēšanā, ņem vērā iekšējā drošības audita atzinumu par infrastruktūras darbību un plānoto domēna vārdu un numuru reģistrācijas maksas apmēru.

8. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāju nosaka uz pieciem gadiem.

9. Satiksmes ministrija izsludina konkursu par reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšanu ne vēlāk kā sešus mēnešus pirms šo noteikumu 8.punktā minētā termiņa beigām.

III. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājam noteiktās prasības

10. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājam nav tiesību nodot reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas uzturēšanu citai personai.

11. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs uztur reģistru un elektroniskās numurēšanas sistēmu un reģistrē domēna vārdus un numurus, ievērojot šādus nosacījumus:

11.1. nodrošina vienlīdzīgu, caurskatāmu un nediskriminējošu attieksmi pret visiem domēna vārdu un numuru pieteicējiem, lietotājiem un reģistratūrām;

11.2. nodrošina nepārtrauktu reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas darbību un pieejamību (pieprasījumu apstrādi domēnā un iespēju iesniegt elektroniski domēna vārdu un numuru reģistrācijas iesniegumu) Latvijas un ārvalstu lietotājiem;

11.3. nodrošina informāciju par domēna vārdu un numuru reģistrācijas datu izmaiņām tiešsaistes režīmā reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja mājaslapā internetā;

11.4. reģistrē domēna vārdus un numurus iesniegumu saņemšanas secībā;

11.5. nodrošina reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas virtuālo un fizisko aizsardzību;

11.6. nodrošina, lai tiktu ievērotas datu aizsardzības prasības, kādas Elektronisko sakaru likumā noteiktas elektronisko sakaru komersantam.

12. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs slēdz sadarbības līgumus ar reģistratūrām un uzrauga to darbību.

IV. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja uzraudzība

13. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs katru gadu līdz 31.janvārim iesniedz Satiksmes ministrijā pārskatu par iepriekšējo kalendāra gadu. Pārskatā norāda:

13.1. piešķirto, atteikto, pagarināto un anulēto domēna vārdu un numuru lietošanas tiesību skaitu;

13.2. reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājam iesniegto sūdzību skaitu;

13.3. statistisko informāciju par:

13.3.1. vidējo domēna vārdu un numuru reģistrēšanas laiku;

13.3.2. kopējo reģistrēto domēna vārdu un numuru skaitu, atsevišķi norādot domēna vārdu un numuru skaitu, kuri reģistrēti, izmantojot reģistratūru pakalpojumus;

13.3.3. reģistrācijas atteikumu skaitu;

13.3.4. dīkstāvju skaitu un ilgumu.

14. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs reizi divos gados līdz 1.jūnijam iesniedz Satiksmes ministrijā sertificēta informācijas sistēmas drošības auditora iekšējā drošības audita pārskatu.

15. Ja reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs nepilda šajos noteikumos noteiktās prasības, Satiksmes ministrija anulē reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja tiesības.

16. Ja reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja tiesības tiek anulētas, Satiksmes ministrija divu mēnešu laikā izsludina konkursu par jauna reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšanu.

17. Reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētājs, kuram reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja tiesības ir anulētas vai beigušās saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu, turpina nodrošināt reģistru un elektroniskās numurēšanas sistēmu līdz izsludinātā konkursa beigām un jauna reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšanai un nodod reģistru un elektroniskās numurēšanas sistēmu konkursa uzvarētājam.

V. Noslēguma jautājumi

18. Līdz šo noteikumu 6.punktā minētā reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja noteikšanai augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra turētāja pienākumus veic Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprināts reģistra turētājs saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2006.gada 5.jūlija lēmumu Nr.176 "Par augstākā līmeņa domēna .lv reģistra turētāju".

19. Šo noteikumu 7.punkts attiecībā uz līdzšinējo pieredzi numuru reģistrēšanā un šo noteikumu 9.punkts stājas spēkā 2016.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Satiksmes ministrs U.Augulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!