• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Dienvidsudānas Republikas atzīšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.07.2011., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233016

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par diplomātisko attiecību nodibināšanu ar Angolas Republiku

Vēl šajā numurā

13.07.2011., Nr. 108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Dienvidsudānas Republikas atzīšanu

Latvijas valdības vārdā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis 9.jūlijā paziņoja, ka Latvija no šā brīža atzīst Dienvidsudānas Republiku kā brīvu un neatkarīgu valsti un ir gatava ar to nodibināt diplomātiskās attiecības.

“Latvija līdz ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm sveic jauno Dienvidsudānas Republiku un apliecina savu gatavību sadarboties ar šobrīd jaunāko valsti Āfrikas kontinentā un pasaulē. Vēlam Dienvidsudānas Republikas prezidentam mierīgu pārejas periodu un apņēmību, veidojot ilgtspējīgu, demokrātisku un saliedētu valsti un sabiedrību,” uzsvēra Latvijas Republikas ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis.

Kā nākamais solis divpusējo attiecību veidošanā starp Latviju un divām neatkarīgām valstīm – jauno Dienvidsudānas Republiku un tās ziemeļu kaimiņu Sudānas Republiku – ir diplomātisko attiecību dibināšana.

Dienvidsudānas iedzīvotāji izdarīja izvēli šā gada janvāra referendumā, kad iedzīvotāju absolūtais vairākums nobalsoja par tiesībām veidot savu valsti un lemt par savu nākotni. Šis svarīgais notikums ir viens no priekšnosacījumiem 2005.gada Sudānas Visaptverošā Miera līguma īstenošanā, kas ilgtermiņā garantētu labu kaimiņattiecību veidošanos starp Sudānas Republiku un Dienvidsudānas Republiku, kā arī stabilitāti un drošību visā Āfrikas raga reģionā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!