• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti Brazīlijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2011., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233098

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Apmeklējot topošo Rotko mākslas centru Daugavpilī

Vēl šajā numurā

14.07.2011., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti Brazīlijā

Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis no 8. līdz 12.jūlijam uzturoties darba vizītē Brazīlijā, otrdien, 12.jūlijā, tikās ar Brazīlijas viceprezidentu Mikelu Temeru (attēlā). Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu ekonomiskās un diplomātiskās sadarbības iespējas. Savukārt no vakardienas, 13.jūlija, līdz 22.jūlijam Ministru prezidents uzturas darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs Foto: Mārtiņš Panke

12.jūlijā Braziljā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis sarunā ar Brazīlijas viceprezidentu Mikelu Temeru aicināja Brazīlijas pusi atvērt vēstniecību Rīgā, kā arī apliecināja Latvijas gatavību atvērt vēstniecību Brazīlijā. Pēc tikšanās amatpersonas iepazinās ar “SAF Tehnika” jaunās rūpnīcas produktu – bezvadu datu pārraides iekārtu (CFIP Lumina), kura ražošana tiek uzsākta Brazīlijas pilsētā Kurčibā.

V.Dombrovskis tikšanās laikā ar Brazīlijas viceprezidentu aicināja atvērt vēstniecību Rīgā, kā arī iesniedza Brazīlijas pusei līgumu par dubulto nodokļu neaplikšanu. Latvijas valdības vadītājs uzsvēra: “Latvija saredz potenciālu veidot ciešāku ekonomisko un politisko sadarbību ar Brazīliju. Par to liecina arī Latvijas–Brazīlijas biznesa forumā paustā uzņēmēju interese. Būtisku atbalstu dotu vēstniecības izveide, līguma par dubulto nodokļu neaplikšanu noslēgšana, kā arī bezvīzu režīma izveide.” M.Temers atzina, ka šis būtu piemērots brīdis vēstniecības izveidei, un solīja apsvērt Latvijas piedāvājumu. Viņš informēja, ka Brazīlijas parlamentam vēl jāratificē bezvīzu režīms ar Latviju un šajā jautājumā sagaidāms pozitīvs rezultāts.

Latvijas uzņēmuma “SAF Tehnika” valdes priekšsēdētājs Normunds Bergs iepazīstināja Brazīlijas viceprezidentu un Latvijas premjeru ar jaunās rūpnīcas produktu, kas nodrošina platjoslas interneta pieslēgumu ar ātrumu līdz 400 mbps. Šis ir unikāls produkts visā Latīņamerikā, un to paredzēts izmantot gan platjoslas interneta pieslēguma nodrošināšanai, gan arī datu pārraidei 2016.gada vasaras olimpiskajās spēlēs. Ministru prezidents teica: “Šis ir lielisks piemērs sadarbībai starp Latvijas un Brazīlijas uzņēmumiem, kas veicina augsto tehnoloģiju pārnesi un apliecina Latvijas informācijas tehnoloģiju sektora starptautisko konkurētspēju.”

Braziljā V.Dombrovskis tikās ar vairākām Brazīlijas amatpersonām. Kā būtiskāko var atzīmēt tikšanos ar ārējās tirdzniecības ministru Fernando Pimentelu, kuras laikā ministrs uzsvēra, ka ir ieinteresēts veicināt “SAF Tehnikas” piemēram līdzīgus projektus augsto tehnoloģiju pārnesei. Viņš ierosināja organizēt Brazīlijas uzņēmēju semināru Rīgā. Tiekoties ar ostu lietu ministru Leonidu Kristianu, puses pārrunāja iespējas izmantot Latvijas brīvostas Brazīlijas preču eksportam uz Krievijas un NVS tirgiem, minot Latvijas priekšrocības.

Kā ziņots, laikā no 8.jūlija līdz 12.jūlijam Ministru prezidents V.Dombrovskis darba vizītē uzturējās Brazīlijā, kur apmeklēja Riodežaneiro ostu, tikās ar Brazīlijas latviešiem Novoodesā, apmeklēja Sanpaulu un tikās ar Sanpaulu gubernatoru, piedalījās II Latvijas–Brazīlijas biznesa forumā, kā arī galvaspilsētā Braziljā tikās ar Brazīlijas augstākajām amatpersonām.

Zande Šandre,
Ministru kabineta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!