• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Apmeklējot topošo Rotko mākslas centru Daugavpilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.2011., Nr. 109 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233099

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministre: Par nepieciešamajiem līdzekļiem pensiju indeksācijai

Vēl šajā numurā

14.07.2011., Nr. 109

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Apmeklējot topošo Rotko mākslas centru Daugavpilī

Lai klātienē iepazītos ar valdības atbalstīto Rotko mākslas centra izveidi, kultūras ministre Sarmīte Ēlerte apmeklēja Daugavpils cietoksni, kur norisinās centra būvniecības darbi. Ministre tikās ar Daugavpils domes vadību, Marka Rotko mākslas centra projekta vadītāju Sarmīti Teivāni un cietokšņa pārvaldnieku Jāni Dukšinski.

Kultūras ministrija valdības līmenī atbalstu M.Rotko mākslas centram panāca jau pirmajā valdības darbības mēnesī – novembrī. “Bija jāpārliecina kolēģi, ka nauda jādod Rotko mākslas centram, kurš vēl neeksistē. Loģiski – muzejs var pilnvērtīgi eksistēt tad, kad ir atbilstošas telpas, kam bija vajadzīga šī nauda. Tā dod divkāršu labumu: pirmkārt, dod mājvietu Rotko mākslas centram, uz kuru plūdīs kultūras tūristi, otrkārt, sakārto daļu no šā brīnišķīgā kultūrvēsturiskā pieminekļa – Daugavpils cietokšņa,” norāda S.Ēlerte.

Šobrīd centra izveidei tiek veikta Artilērijas arsenāla ēkas fasāžu un jumta rekonstrukcija, kā arī vēsturiskā ieejas mezgla rekonstrukcija. Paralēli notiek ēkas iekštelpu rekonstrukcijas un restaurācijas darbi un inženierkomunikāciju un drošības sistēmu izbūve. Vēlāk veiks teritorijas labiekārtošanas darbus. Investīcijas piesaistītas no trim ES fondu finansētām aktivitātēm – Latvijas–Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.–2013.gadam, aktivitātes “Sociālekonomiski nozīmīgu kultūras mantojuma objektu atjaunošana” un aktivitātes “Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai”. Kopumā plānots piesaistīt līdzekļus aptuveni 4,7 miljonu eiro apmērā.

Centrs tiks veidots kā multifunkcionāls starptautiskas un valstiskas nozīmes kultūras infrastruktūras objekts, kas vairos Latvijas un Daugavpils starptautisko atpazīstamību un konkurētspēju, sekmēs augsti kvalitatīvu kultūras produktu un pakalpojumu attīstību, Latvijas un Daugavpils kultūras procesu iekļaušanos Eiropas un pasaules kultūras apritē un sniegs Latvijas iedzīvotājiem un viesiem iespēju gūt pieeju augstvērtīgām profesionālās mākslas izpausmēm.

Daugavpils pilsētas domes izstrādātajā un apstiprinātajā Daugavpils Rotko mākslas centra darbības stratēģijā paredzēts, ka centrs veiks dažādas funkcijas mākslas, kultūras, izglītības un pētniecības jomā un ietvers sevī šādus saturiskās koncepcijas virzienus: profesionālā māksla, mūžizglītība un pētniecība.

Marks Rotko dzimis 1903.gadā Daugavpilī, tur pavadījis pirmos desmit dzīves gadus un vēlāk emigrējis uz ASV. Viņš ir viens no pasaulē slavenākajiem māksliniekiem, pazīstams kā abstraktā ekspresionisma mākslas virziena aizsācējs.

Andris Saulītis,
kultūras ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!