• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Par nodokļu atlaižu saglabāšanu ziedotājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2011., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par iespējām pensionāru dzīves uzlabošanai

Vēl šajā numurā

15.07.2011., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Par nodokļu atlaižu saglabāšanu ziedotājiem

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte uzskata, ka ir jāsaglabā valsts atbalsts ziedotājiem uzņēmuma ienākuma nodokļu atlaides veidā, bet vienlaikus jābūt noteiktiem skaidriem principiem, kādiem mērķiem un pēc kādiem kritērijiem daļu peļņas ziedo valsts uzņēmumi. 12.jūlijā valdības sēdē kultūras ministre vērsa uzmanību uz nepieciešamību veicināt mecenātisma tradīciju, kad valdība skatīja informatīvo ziņojumu “Par pastāvošo uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumu izvērtējumu no to efektivitātes un nodokļu administrēšanas viedokļa”.

Pēc Kultūras ministrijas aprēķiniem pērn Latvijas kultūrai privātpersonas un uzņēmumi ziedojuši vairāk nekā 1,2 miljonus latu. “Gan valsts, gan nevalstisko kultūras iestāžu darbība šobrīd nav iedomājama bez sadarbības ar kultūras labdariem. Valsts pienākums ir veicināt uzņēmēju labo gribu un pilsonisko atbildību Latvijā, veidojot pievilcīgu kutūrtelpu,” norāda S.Ēlerte. Pateicoties mecenātu atbalstam, Latvijā iestudētas teātra izrādes, izdoti mākslas albumi, notikuši koncerti un operas iestudējumi, restaurēti kultūras pieminekļi.

Tomēr tas neizslēdz nepieciešamību izvērtēt valsts uzņēmumu ziedošanas praksi un noteikt skaidrus un saprotamus kritērijus peļņas sadalei. “Caurskatāmība šīs naudas izlietojumā ir sabiedrības interesēs, un sabiedrība ir tiesīga to prasīt,” uzskata kultūras ministre.

Andris Saulītis,
kultūras ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!