• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.07.2011., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233170

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.07.2011., Nr. 110

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru

13.jūlijā pēc sarunas par nepieciešamajām reformām izglītības jomā Valsts prezidents Andris Bērziņš un izglītības ministrs Rolands Broks vienojās, ka vidējā izglītība skolēniem iespējami drīzākā nākotnē būtu jāiegūst līdz 18 gadu vecumam, kas veicinātu jauniešu ātrāku iesaistīšanos augstākās izglītības apguvē un pievienošanos darba tirgum.

Valsts prezidents, argumentējot savu pozīciju vidējās izglītības reformu jautājumos, sarunas gaitā uzsvēra, ka šī prioritāte viņa darba kārtībā ir pakārtota bērnu un jauniešu interesēm: “Es runāju par bērniem un par izglītības kvalitātes paaugstināšanu Latvijā. Pedagogi un mācību programmas ir bērnu dēļ, nevis otrādi. Tādēļ mums jādara viss iespējamais, lai veicinātu izglītības kvalitāti un mūsu jaunās paaudzes konkurētspēju darba tirgū.”

Valsts prezidents arī atzina, ka ikvienu pārmaiņu veiksmīga norise saistīta ar savlaicīgu, precīzu un argumentētu jaunievedumu skaidrošanas darbu gan bērnu vecākiem, gan pedagogiem, lai novērstu nepamatotas spekulācijas un pārpratumus par tiem pārmaiņu procesiem, kas turpmāk plānoti. Tādēļ nepieciešamas konsultācijas ar pašvaldībām un sabiedriskajām organizācijām, kā arī pedagogu pārstāvjiem, lai izzinātu viedokļus un sekmētu plānotā paveikšanu.

Valsts prezidents un ministrs vienojās, ka turpinās ciešu sadarbību aizsāktā jautājuma risināšanai, lai, izvērtējot visus iespējamos variantus, nonāktu pie skolēniem labākā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!