• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2011. gada 26. maija saistošie noteikumi Nr. 105 "Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2011., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233210

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.106

Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.38 "Par pašvaldības nodevu vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai publiskās vietās Valmieras pilsētā"

Vēl šajā numurā

19.07.2011., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 105

Pieņemts: 26.05.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.105

Valmierā 2011.gada 26.maijā

Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā"

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
26.05.2011. sēdes lēmumu Nr.149 (prot. Nr.6, 11.§)

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas 19.05.1994.
likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 7.punktu
un Latvijas Republikas 20.12.1999.
likuma "Reklāmas likums" 7.panta trešo daļu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā" (turpmāk tekstā – Saistošie noteikumi") šādus grozījumus:

1. Papildināt Saistošos noteikumus ar 3.2.1punktu un 3.2.1.1, 3.2.2.1, 3.2.3.1, 3.2.4.1, 3.2.5.1, 3.2.6.1, 3.2.7.1, 3.2.8.1apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2.1 Reklāmu izvietošana uz reklāmas nesējiem pie ielu apgaismes stabiem.

3.2.1.1 Reklāmas pie apgaismes stabiem drīkst eksponēt tikai uz pašvaldības izvietotajiem reklāmas nesējiem noteiktajās ielās:

Andreja Upīša ielā,

Brenguļu ielā,

Cempu ielā,

Cēsu ielā, izņemot Valmieras senpilsētas teritoriju un tiltu pār Gauju,

Georga Apiņa ielā,

Kauguru ielā,

Matīšu šosejā,

Mazā Stacijas ielā,

Mūrmuižas ielā,

Rīgas ielā, izņemot Valmieras senpilsētas teritoriju,

Rubenes ielā,

Rūpniecības ielā,

Stacijas ielā,

Tērbatas ielā,

Valkas ielā.

3.2.2.1 Pie apgaismes staba uz reklāmas nesēja izvietojamās reklāmas laukums ir noteikts: augstumā – 1,0 m, platumā – 0,7 m.

3.2.3.1 Reklāmas devējs nodrošina reklāmas eksponēšanu uz reklāmas nesēja abām pusēm.

3.2.4.1 Reklāmas devējs vienas ielas katrā pusē drīkst izvietot reklāmu ne vairāk kā uz trīs reklāmas nesējiem.

3.2.5.1 Aizliegta tīkla reklāmas izvietošana uz reklāmas nesējiem pie apgaismes stabiem.

3.2.6.1 Pie apgaismes staba aizliegts izvietot jebkāda veida objektus ar gaismas efektiem. Pie apgaismes staba izvietotu reklāmas nesēju aizliegts pievienot elektroapgādes tīkliem.

3.2.7.1 Reklāmu izvietošana pie apgaismes stabiem veicama atbilstoši šo saistošo noteikumu prasībām. Reklāmas uzstādīšanas laiks jāsaskaņo ar Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldi.

3.2.8.1 Reklāmas uz reklāmas nesēja pie apgaismes staba minimālais eksponēšanas termiņš ir 6 (seši) mēneši."

2. Papildināt Saistošos notikumus ar 3.4.4.1 apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.4.4.1 Aizliegts izvietot brīvi stāvošus vizuālās komunikācijas objektus Andreja Upīša ielas, Brenguļu ielas, Cēsu ielas, Georga Apiņa ielas, Kauguru ielas, Matīšu šosejas, Mazās Stacijas ielas, Mūrmuižas ielas, Rīgas ielas, Rubenes ielas, Rūpniecības ielas, Stacijas ielas, Tērbatas ielas, Valkas ielas sarkano līniju teritorijā."

3. Svītrot Saistošo noteikumu 3.4.12.apakšpunktu.

4. Izteikt Saistošo noteikumu 4.1.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1.3. Centra teritorijā nedrīkst izvietot brīvi stāvi stāvošus vizuālās komunikācijas objektus, kas lielāki par 2,20 metri augstumā un 1,50 metri platumā."

5. Svītrot Saistošo noteikumu 4.1.4.apakšpunktu.

6. Svītrot Saistošo noteikumu 4.2.punktu.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Valmierā 2011.gada 31.maijā

 

 

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošo noteikumu Nr.105
"Par grozījumiem Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.37
"Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Spēkā esošie Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošie noteikumi Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā" nosaka vizuālās komunikācijas objektu izvietojumu, saskaņošanas, uzturēšanas kārtību, kā arī atbildību par šo noteikumu neievērošanu. Saistošie noteikumi nosaka vairākus ierobežojumus attiecībā uz reklāmu izvietošanu – nav atļauta vizuālo komunikāciju izvietošana pie apgaismes stabiem, kā arī ierobežota to izvietošana pie dzīvojamo ēku fasādēm.

Ņemot vērā to, ka reklāmas devēji ir izrādījušas interesi par reklāmu izvietošanu pie ielu apgaismes stabiem un uz dzīvojamo ēku gala fasādēm, Valmieras pilsētas Būvvalde ierosina izstrādāt saistošo noteikumu grozījumus.

2. Īss projekta satura izklāsts

Latvijas Republikas 19.05.1994. likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 7.punkts nosaka, ka pašvaldības dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus par reklāmas materiālu, izkārtņu, sludinājumu un citu informatīvu materiālu izvietošanu publiskās vietās, Latvijas Republikas 20.12.1999. likuma "Reklāmas likums" 7.panta trešā daļa nosaka, ka pašvaldības dome var izdot saistošos noteikumus par reklāmas izplatīšanu publiskās vietās.

Saistošo noteikumu grozījumu mērķis – radīt labvēlīgus priekšnosacījumus uzņēmējdarbības videi un uzņēmējdarbības atbalstam, kā arī radīt priekšnosacījumus sakārtotas pilsētvides veidošanā.

Saistošo noteikumu grozījumi paredz konkrētus nosacījumus reklāmas izvietošanai uz pašvaldības izvietotiem reklāmas nesējiem pie ielu apgaismes stabiem. Ar grozījumiem paredzēts, ka uz reklāmas nesējiem pie apgaismes stabiem nav pieļaujama īslaicīgā un tīkla reklāmas izvietošana, kā arī noteikts, ka vizuālās komunikācijas īpašnieks vienas ielas katrā pusē drīkst izvietot reklāmu ne vairāk kā uz trīs reklāmas nesējiem, tas radīs uzņēmējiem vienlīdzīgas reklāmas izvietošanas iespējas, nepieļaujot situāciju, ka uz vienas ielas visiem apgaismes stabiem tiktu izvietota tīkla reklāma.

Ņemot vērā pilsētas maģistrālo ielu vizuālo noslogojumu (satiksmes organizācijas tehnisko līdzekļu izvietojums, ielu apstādījumi, dažādā apbūves faktūra) un pazemes inženierkomunikāciju tīklu blīvumu, grozījumi paredz aizliegt izvietot brīvi stāvošus vizuālās komunikācijas objektus Andreja Upīša ielas, Brenguļu ielas, Cēsu ielas, Georga Apiņa ielas, Kauguru ielas, Matīšu šosejas, Mazās Stacijas ielas, Mūrmuižas ielas, Rīgas ielas, Rubenes ielas, Rūpniecības ielas, Stacijas ielas, Tērbatas ielas, Valkas ielas sarkano līniju teritorijās. Tas pasargās pilsētvidi no vizuālās sadrumstalošanas, kā arī atvieglos ielu teritoriju ekspluatāciju. Alternatīva reklāmu izvietošanai šajās ielās ir pie apgaismes stabiem.

Ar grozījumiem svītroti ierobežojumi vizuālās komunikācijas objektu izvietošanai pie dzīvojamo ēku fasādēm. Latvijā pēdējos gados ir vērojama pieaugoša tendence pie ēku fasādēm izvietot lielformāta banerus, kas ir ļoti efektīgs vizuālās komunikācijas veids. Šādā veidā eksponētām reklāmām ir iespējams regulāri mainīt grafisko dizainu, tādējādi arī mainot konkrētās vietas vizuālo uztveramību un asociācijas.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuu Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošajos noteikumos Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā" ir noteikts, ka vizuālās komunikācijas objekti, kas izvietoti publiskajās vietās Valmieras pilsētā un neatrodas ciešā saistībā ar uzņēmējdarbības vietu, tiek aplikti ar pašvaldības nodevu – izvietojot reklāmas uz reklāmas nesējiem pie apgaismes stabiem un dzīvojamo ēku fasādēm, objektu eksponēšanai tiks piemērota eksponēšanas nodeva, kas papildinās Valmieras pilsētas pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi un to grozījumi attiecas uz visām juridiskām un fiziskām personām, kuras uzstāda vai kurām pieder vizuālās komunikācijas objekti Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā.

Saistošo noteikumu grozījumi radīs labvēlīgus priekšnosacījumus konkrētas uzņēmējdarbības un sniegto pakalpojumu reklamēšanai, paplašinot reklāmas izvietošanas iespējas pilsētā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Juridiskām un fiziskām personām, kuras vēlas Valmieras pilsētā izvietot vizuālās komunikācijas objektus, ir jāvēršas Valmieras pilsētas Būvvaldē. Vizuālo komunikāciju objektu izvietojuma prasības, izskatīšanas, saskaņošanas kārtība noteikta Valmieras pilsētas pašvaldības 31.05.2007. saistošo noteikumu Nr.37 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Valmieras pilsētā" 5.nodaļā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Valmieras pilsētas Būvvalde ir saņēmusi dažādus mutiski izteiktus un elektroniski iesūtītus priekšlikumus un risinājumus vizuālo komunikāciju izvietošanai pilsētā – gan pie apgaismes stabiem, gan ēku fasādēm, gan dažādus risinājumus brīvi stāvošo objektu izvietošanai ielu sarkanajās līnijās. Ir notikušas pārrunas un viedokļu uzklausīšana.

Saistošo noteikumu grozījumu izstrādes procesā notikusi diskusija ar Būvvaldes speciālistiem, Nekustamo īpašumu apsaimniekošanas pārvaldes speciālistiem, apgaismes tīklu apsaimniekotāja SIA "Vidzemes energoceltnieks" pārstāvi Māri Miezīti.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!