• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Turpinot saņemt ārvalstu vadītāju apsveikumus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2011., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.07.2011., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinot saņemt ārvalstu vadītāju apsveikumus

Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc stāšanās Valsts prezidenta amatā turpina saņemt ārvalstu augstāko amatpersonu, kā arī dažādu pasaules un Latvijas organizāciju un privātpersonu apsveikumus.

Pagājušajā nedēļā apsveikuma vēstules saņemtas no ASV prezidenta Baraka Obamas, Azerbaidžānas prezidenta Ilhama Alijeva, Dānijas premjerministra Larsa Lekes Rasmusena, Eiropas Komisijas prezidenta Žozē Manuela Barrozu, Gruzijas prezidenta Mihaila Saakašvili, Itālijas prezidenta Džordžo Napolitāno, Japānas imperatora Akihito, Apvienotās Karalistes premjerministra Deivida Kamerona, Melnkalnes prezidenta Filipa Vujanoviča, NATO ģenerālsekretāra Andersa Foga Rasmusena, Norvēģijas karaļa Haralda V, Pakistānas prezidenta Asifa Ali Zardari, Romas pāvesta Benedikta XVI, Rumānijas prezidenta Trajana Basesku, Slovākijas prezidenta Ivana Gašparoviča, Slovēnijas prezidenta Danilo Turka, Somijas prezidentes Tarjas Halonenas, Turcijas prezidenta Abdullaha Gila, Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča, Urugvajas prezidenta Hosē Muhikas, Spānijas karaļa Huana Karlosa, Beļģijas karaļa Alberta II, Dānijas karalienes Margrētes II, Nīderlandes karalienes Beatrikses un Vjetnamas prezidenta Nguena Minha Trieta.

Eiropas Komisijas prezidents Ž.M.Barrozu savā vēstulē norāda, ka A.Bērziņš stājas amatā būtiskā laikā, kad Latvija tuvojas ekonomiskās stabilizācijas programmas pabeigšanai.

"Ar apņēmīgām darbībām atbildot ekonomikas nelīdzsvarotībai, Latvija ir rādījusi paraugu citām valstīm, kuras saskaras ar līdzīgiem izaicinājumiem. Es ticu, ka šī apņēmība tiks saglabāta. Jūsu vadībā Latvijai būs iespēja ieiet jaunā ilgtspējīgas un kopējas izaugsmes ērā, kam pamatā būs Eiropas solidaritāte un demokrātiskas vērtības," novēlot Valsts prezidentam veiksmi jaunajā amatā, norāda Ž.M.Barrozu.

Savukārt NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens raksta, ka "Latvija ir vērtīga NATO dalībvalsts. Mūsu alianses veiksmes pamatā ir kopīgas vērtības un gatavība tās nodrošināt, kā arī aizsargāt citam citu no ārējiem draudiem. Vēlos izmantot izdevību izteikt atzinību par Latvijas aktīvo iesaisti visos NATO darba aspektos".

NATO ģenerālsekretārs vēstulē informē par vairākiem NATO projektiem ar Latvijas dalību un pauž iniciatīvu tos pārrunāt ar Valsts prezidentu ASV notiekošajā NATO samitā 2012.gada pavasarī. Viņš arī izsaka cerību, ka A.Bērziņam būs būtiska loma NATO dienaskārtības veidošanā un atbalstā un ka viņa vadībā Latvija paliks nelokāma sabiedrotā un turpinās aktīvi iesaistīties NATO.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!