• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts uzņēmumu ziedojumiem sporta organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2011., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zemesgrāmatu nodaļu iekļaušanu vispārējās jurisdikcijas tiesu sastāvā

Vēl šajā numurā

19.07.2011., Nr. 111

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts uzņēmumu ziedojumiem sporta organizācijām

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti 14.jūlijā, reaģējot uz Latvijas Olimpiskās komitejas bažām par pienācīgu sagatavošanos 2012.gada olimpiskajām spēlēm Londonā, iztaujāja Finanšu ministrijas un Izglītības un zinātnes ministrijas amatpersonas.

"Finanšu ministrijas pārstāve šodien deputātiem apliecināja, ka netiek gatavots lēmums aizliegt valsts uzņēmumu iespējas ziedot naudas līdzekļus sporta un kultūras organizācijām," informē apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs. Viņš atgādina, ka nacionālajām sporta federācijām būtisku piesaistītā finansējuma daļu veido valsts kapitālsabiedrību ziedojumi, tāpēc, valdībai domājot par sistēmas maiņu, sportam obligāti jāpiedāvā līdzvērtīgs kompensējošs mehānisms.

I.Klementjevs arī uzsvēra, ka Ministru kabinetam un atbildīgajām ministrijām Saeimas apakškomisija savlaicīgi jāinformē pirms visām iecerētajām izmaiņām sporta finansēšanā.

Finanšu ministrijas sagatavotajā informatīvajā ziņojumā Ministru kabinetam apskatītas dažādas iespējas sakārtot uzņēmuma ienākuma nodokļu atvieglojumu sistēmu, jo Valsts kontrole esošo ziedojumu kārtību uzskata par necaurspīdīgu, – tā situāciju raksturoja Finanšu ministrijas Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktore Māra Čakste. Viņa norādīja, ka lēmums nav pieņemts un, visticamāk, esošā sistēma netiks mainīta, aizliedzot ziedojumus.

Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji deputātus informēja, ka atbalsta Latvijas Olimpiskās komitejas viedokli, jo esošajā situācijā federācijas cīnās par katru ziedojumu un valsts kapitālsabiedrību atbalsts ir ļoti nozīmīgs. Pret aizliegumu valsts kapitālsabiedrībām veikt ziedojumus iestājas arī Kultūras ministrija.

Apakškomisijas sekretārs Dzintars Ābiķis atzina, ka patlaban nav pamata satraukumam par gatavošanos nākamgad gaidāmajām Vasaras olimpiskajām spēlēm Londonā. Vienlaikus Dz.Ābiķis pauda uzskatu, ka jāpārskata esošais sabiedriskā labuma organizāciju saraksts, kurš ir garš un ietver arī diezgan odiozas organizācijas. "Jāatļauj ziedojumi lielajām sporta un kultūras organizācijām, taču valstij nebūtu jādod nodokļu atvieglojumi par apšaubāmiem ziedojumiem," teica Dz.Ābiķis.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!