• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par situāciju Kosovā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1999., Nr. 104/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23331

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - tiekoties ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

01.04.1999., Nr. 104/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par situāciju Kosovā

Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas paziņojums

Latvijas ĀM ir satraukta un dziļi norūpējusies sakarā ar pēdējām ziņām par masveida vardarbību pret civiliedzīvotājiem Kosovā. Dramatiski pieaugušas dienvidslāvu armijas un serbu policijas vienību represijas pret neapbruņotiem Kosovas albāņu iedzīvotājiem, kas izraisījušas kopš Otrā pasaules kara beigām Eiropā nepieredzētu bēgļu plūsmu. Pēc aptuveniem vērtējumiem, bēgļu gaitās devušies vairāk kā pusmiljons cilvēku jeb ceturtā daļa kosoviešu. Iedzīvotāju izdzīšana no to mājām, viņu aplaupīšana un slepkavošana, ciemu postīšana, izrēķināšanās ar albāņu inteliģenci — sabiedriskajiem un politiskajiem vadītājiem parāda Miloševiča režīma īstos nodomus — likvidēt Kosovas albāņu kopienu.

Ārlietu ministrija kategoriski nosoda šo mūsdienu Eiropā notiekošo brutālo varmācību un pievienojas starptautiskās sabiedrības aicinājumiem nekavējoties pārtraukt etnisko tīrīšanu. Ministrija pauž pārliecību, ka vardarbīgo noziegumu vaininiekiem būs jāatbild starptautiskā tribunāla priekšā.

Latvijas ĀM uzskata, ka šajā situācijā ir jādara viss iespējamais, lai pārtrauktu tālāku asinsizliešanu un teroru. Mēs ceram uz drīzāku situācijas pavērsienu un vardarbības pārtraukšanu, atjaunojot miera sarunas. Atbildība gulstas uz Slobodanu Miloševiču, un atrisinājuma atslēga ir viņa rokās.

1999.gada 31.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!