• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2011. gada 27. maija saistošie noteikumi Nr. 13 "Grozījumi 2010.gada 29.jūnija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2011., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2010.gada 27.decembra saistošajos noteikumos Nr.23 "Zemes, meža un ēku novērtēšanas kritēriji, nosakot atbilstību trūcīgas ģimenes (personas) statusam"

Vēl šajā numurā

20.07.2011., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13

Pieņemts: 27.05.2011.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.13

Rēzeknē 2011.gada 27.maijā

Grozījumi 2010.gada 29.jūnija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 16.punktu
un saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8.panta pirmās daļas 3.punktu
un Pārejas noteikumu 8.punktu

Izdarīt 2011.gada 29.jūnija Rēzeknes pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr.11 "Rēzeknes pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi" šādus grozījumus:

1. Izteikt 1.5.punktu šādā redakcijā: "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas kārtību nosaka pašvaldība un informē par to sadzīves atkritumu apsaimniekotāju (apsaimniekotājus) un iedzīvotājus. "

2. Papildināt ar 31.sadaļu šādā redakcijā:

31. "SADZĪVĒ RADUŠOS BĪSTAMO ATKRITUMU APSAIMNIEKOŠANA"

31.1. Sadzīvē radušos bīstamo atkritumu radītājs (fiziska persona):

31. 1.1. atdala bīstamos atkritumus no citu veidu atkritumiem;

31.1.2. uzglabā bīstamos atkritumus tā, lai tie neapdraudētu cilvēku dzīvību un veselību, vidi, kā arī personu mantu;

31.1.3. nogādā bīstamos atkritumus speciāli aprīkotās bīstamo atkritumu savākšanas vietās vai slēdz līgumu par bīstamo atkritumu apsaimniekošanu ar komersantu, kurš veic bīstamo atkritumu apsaimniekošanu un ir saņēmis atļauju veikt bīstamo atkritumu apsaimniekošanu;

31.1.4. apmaksā bīstamo atkritumu apsaimniekošanas izmaksas;

31.2. Juridiskām personām, kuras bīstamos atkritumus uzglabā ilgāk par 3 mēnešiem, saņemt atļauju bīstamo atkritumu uzglabāšanai un veikt Latvijas Republikas Atkritumu apsaimniekošanas likumā noteiktās darbības.

4. Izteikt 4.1.punktu šādā redakcijā: "Ikviens Rēzeknes pilsētas nekustamā īpašuma īpašnieks, valdītājs vai lietotājs, kā arī dzīvojamo māju apsaimniekotājs ir uzskatāms par atkritumu radītāju pilsētas teritorijā un viņa pienākums ir iekļauties pilsētas atkritumu apsaimniekošanas sistēmā, noslēdzot līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju."

5. Papildināt ar apakšpunktu 4.2.4.: "juridiskās personas un privātmāju īpašnieki slēdz līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, kuru izvēlējusies pašvaldība, pēc līgumā noradītā grafika, konteineru tilpumu izvēlās atkritumu radītājs (pēc nepieciešamības) ar minimālo savākšanas (izvešanas) biežumu, ne retāk kā vienu reizi trijos mēnešos.

Izņēmuma gadījumi privātmāju īpašniekiem:

1. Persona, kura veic atkritumu šķirošanu un nogādā tos pilsētas cieto sadzīves atkritumu savākšanas konteineru laukumos (Rīgas ielā 21b un Zilupes ielā 50), ir atzīmēta attiecīgajos dokumentos – laukuma atkritumu uzskaites žurnāls;

2. Maznodrošinātas vientuļas personas, pensionāri, I, II grupas invalīdi – ar minimālo savākšanas (izvešanas) biežumu ne retāk kā vienu reizi sešos mēnešos;

3. Atkritumu izvedējs ir tiesīgs noteikt atkritumu izvešanas grafiku, paziņojot par to iedzīvotājiem. "

6. Papildināt ar apakšpunktu 4.2.5.: "Vasarnīcas vai dārza mājas, vasaras mītnes (tajā skaitā dārzkopības biedrības teritorijā esošās vasarnīcas vai dārza mājas), vai citas īslaicīgas apmešanās ēkas īpašnieks, valdītājs, lietotājs vai viņa pilnvarotā persona par laika periodu, kurā uzturas vasarnīcā vai dārza mājā, slēdz līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ar atkritumu apsaimniekotāju ar minimālo savākšanas (izvešanas) biežumu ne retāk kā vienu reizi trijos mēnešos."

7. Izteikt 8.nodaļas 8.1.punktu sekojošā redakcijā:

"8.1. Sūdzības, iesniegumus un priekšlikumus par atkritumu apsaimniekotāju sniegto pakalpojumu kvalitāti, kā arī par šo noteikumu prasību neievērošanu izskata Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas Saimniecības pārvalde un Rēzeknes pilsētas pašvaldības policijas pārvalde."

8. Izteikt 8.nodaļas 8.7.punktu sekojošā redakcijā:

"8.7. Šo noteikumu izpildes kontroli veic Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas Saimniecības pārvalde sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas pašvaldības policijas pārvaldi."

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!