• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Piedaloties Eiropas Savienības Ārlietu padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2011., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kultūras ministre: Par nacionālo identitāti, diasporu un repatriāciju

Vēl šajā numurā

20.07.2011., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Piedaloties Eiropas Savienības Ārlietu padomē

18.jūlijā ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomē, kurā augstās pārstāves Ketrinas Eštones vadībā notika viedokļu apmaiņa par aktuālo situāciju ES dienvidu kaimiņu reģionā, Afganistānā un Pakistānā, kā arī par Tuvo Austrumu miera procesu un ES Kopējās drošības un aizsardzības politiku.

Ārlietu padomē ministri diskutēja par aktuālo situāciju Eiropas Savienības dienvidu kaimiņu reģionā, tai skaitā Lībijā. Tika pārrunāta iespējamā ES iesaiste politiskajā pārejas procesā, īpašu uzmanību pievēršot sadarbībai ar Lībijas Pārejas perioda nacionālo padomi. Ministri uzsvēra, ka Kadāfi režīms ir zaudējis leģitimitāti, un izteica atbalstu Lībijas tautai pārejas periodā uz vienotu, suverēnu un demokrātisku valsti.

Analizējot Kopējās drošības un aizsardzības politikas tālāko attīstību un Eiropas Savienības iespējas reaģēt uz politiskajiem izaicinājumiem, ministri apsprieda ES civili militāro spēju uzlabošanu. Latvijas ārlietu ministrs diskusijā uzsvēra, ka Eiropai ir nepieciešama visaptveroša pieeja krīžu risināšanai un ir svarīgi cieši sadarboties ar NATO, lai izvairītos no aktivitāšu dublēšanās. Ministrs norādīja uz problēmu, ka ES militāro spēju savietojamības attīstīšana un spēku operacionālā pieejamība ir nepilnīga un iekavēta. Strādājot pie jaunām iniciatīvām, ir svarīgi ņemt vērā to ietekmi uz budžetu.

Padomē notika diskusija par Tuvo Austrumu miera procesu pēc 11.jūlijā notikušās Tuvo Austrumu kvarteta sanāksmes. Ministri apsveica augstās pārstāves K.Eštones ieguldījumu kvarteta darbā un atkārtoti apstiprināja ES apņēmību veicināt miera procesu.

Ārlietu ministri darba pusdienās diskutēja par ES attiecībām ar Afganistānu. Latvijas ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis uzsvēra, ka ES jāturpina atbalstīt reformas, kā prioritāras sadarbības nozares nosaucot administrācijas un policijas stiprināšanu.

Tāpat darba pusdienās ministri apsprieda turpmāko Eiropas Savienības sadarbību ar Pakistānu un izteica atbalstu tās cīņai pret terorismu. Apsveicot Pakistānas gatavību sadarboties ar ES policijas un tiesu varas stiprināšanā, tika uzsvērta nepieciešamība attīstīt sadarbību cilvēktiesību jautājumos.

 

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!