• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministre: Par nacionālo identitāti, diasporu un repatriāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2011., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs

Vēl šajā numurā

20.07.2011., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministre: Par nacionālo identitāti, diasporu un repatriāciju

"Latvija kā jebkura valsts globalizācijas laikā sastopas ar jauniem izaicinājumiem. Agrāk būtisks nāciju definējošs elements bija teritorija, bet 21.gadsimtā tas mainās. Daļa nācijai piederīgo dzīvo citur, bet grib saglabāt savu identitāti, daļa piecus gadus dzīvo Latvijā, piecus gadus citur un arī grib saglabāt savu identitāti," 16.jūlijā Kultūras ministrijas rīkotajā diskusijā par nacionālo identitāti, diasporu un repatriāciju norādīja kultūras ministre Sarmīte Ēlerte. Pasākuma laikā ieteiktie rīcībpolitikas risinājumi tiks iestrādāti topošajā Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas valsts programmā. Tāpat tiks sagatavots starpinstitūciju sadarbības memorands, lai stiprinātu valsts sadarbību un atbalstu latviešu diasporai.

Kultūras ministre uzsvēra, ka Latvijas situācija neatšķiras no citām Eiropas Savienības valstīm. Flash Eurobarometer janvārī veiktās aptaujas "Jaunieši kustībā" rezultāti parāda, ka apmēram puse Eiropas Savienības jauniešu kādu laiku plāno dzīvot vai studēt ārvalstīs, vai pārcelties pavisam. "Tāpēc ir ļoti svarīgi apzināties, ka veids, kā funkcionē nācija šodien, ir atšķirīgs nekā iepriekšējos gadsimtos un tas pieprasa kvalitatīvi citus risinājumus attīstībai," norāda S.Ēlerte.

Diskusijas laikā tikšanās dalībnieki iespējamos risinājumus apsprieda trijās darba grupās, diskutējot par pilsonisko līdzdalību un saišu nostiprināšanu ar Latviju, par latvisko identitāti un piederības sajūtu, kā arī par repatriācijas veicināšanu. Diskusiju rezultātā izstrādāti priekšlikumi topošajām Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas valsts programmai.

 

Andris Saulītis, ministres preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!