• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.07.2011., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar finanšu, satiksmes un kultūras ministriem

Vēl šajā numurā

20.07.2011., Nr. 112

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs

Par slānekļa gāzes ieguves iespēju izpēti

Lai pētītu izredzes Latvijas teritorijā iegūt slānekļa gāzi, ir jāmeklē iespējas piesaistīt starptautisku finansējumu, pēc viesošanās ASV un iepazīšanās ar šīs valsts pieredzi, norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Ministrs vizītes laikā apmeklēja slānekļa gāzes raktuves Pensilvānijas štatā un kopā ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski piedalījās Atlantijas padomes diskusijā par slānekļa gāzes ieguves iespējām Latvijā.

"Teorētiski mums varētu būt tāds potenciāls, tādēļ pašlaik svarīgākais būtu atrast starptautisku finansējumu izpētes veikšanai," pauž R.Vējonis un atzīmē, ka tā būtu iespēja veicināt Latvijas enerģētisko neatkarību. Taču ir būtiski noskaidrot, kāda ir varbūtība slānekļa gāzi iegūt un izmantot, cik tas varētu būt ekonomiski izdevīgi un, vienlaikus arī, kā tas ietekmēs apkārtējo vidi.

Līdz šim Latvijā ģeoloģiskā izpēte nav bijusi vērsta uz to, lai varētu viennozīmīgi novērtēt slānekļa gāzes potenciālu un tās ieguves iespējas

Pagājušajā gadā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra (turpmāk – aģentūra) uzsāka līdzdalību Eiropas naftas un gāzes izpētes un ieguves kompāniju finansētā projektā "GASH, Building a European Black Shale Database" par slānekļu izplatību Eiropā. Aģentūras uzdevums projektā ir sagatavot un sniegt informāciju par organisko materiālu saturošu nogulumu izplatību un perspektīvām.

R.Vējonis ASV viesojās Ministru prezidenta Valda Dombrovska darba vizītes ietvaros.

 

Par gaisa piesārņojuma samazināšanu Rīgā

Rīgas domei ir nekavējoties jārīkojas, lai samazinātu gaisa piesārņojumu pilsētā un šovasar apstiprinātā rīcības programma gaisa kvalitātes uzlabošanai nepaliktu tikai uz papīra, norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

"Šonedēļ saņemtās ziņas, ka gaisa piesārņojums Rīgas centrā ir pārsniedzis gadā pieļaujamās normas, ir tikai kārtējais apliecinājums, ka galvaspilsētas vadībai šā jautājuma risināšanai ir jāpievēršas daudz nopietnāk," uzsver R.Vējonis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) šomēnes nosūtījusi vēstuli Rīgas domei, kurā aicina nekavējoties sākt īstenot 7.jūnijā apstiprināto Rīgas pilsētas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmu un informēt ministriju par konkrētām jau vistuvākajā laikā plānotajām aktivitātēm.

Pašvaldībai šī rīcības programma arī jādara pieejama plašākai sabiedrībai un iedzīvotāji regulāri jāinformē par tās īstenošanu.

Savukārt VARAM no savas puses ir apņēmusies rosināt diskusiju par iespēju videi draudzīgākām automašīnām noteikt zemāku ikgadējo transportlīdzekļu nodevu. Jau rudenī VARAM plāno iesniegt valdībā priekšlikumus gaisa piesārņojuma samazināšanai, un transportlīdzekļa ikgadējās nodevas diferencēšana atkarībā no CO2 izmešu daudzuma varētu būt viens no tiem.

 

Maija Pētermane, ministra padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!