• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta darba vizīti ASV. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.07.2011., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233438

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.07.2011., Nr. 113

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta darba vizīti ASV

Turpinot vizīti Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), 19.jūlijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Teksasas Universitātes pārstāvjiem. Tikšanās laikā premjers norādīja, ka Latvijas universitātēm no ASV kolēģiem jāpārņem labā prakse zināšanu un tehnoloģiju pārnesei no augstskolām uz biznesu, veidojot ciešāku un konstruktīvāku sadarbību starp pētniecības institūcijām un uzņēmējiem. ASV universitātēm šajā jomā ir labāka pieredze un panākumi nekā Eiropas augstākās izglītības iestādēm. Teksasas Universitāte ir viena no lielākajām ASV, tajā studē 51 000 studentu.

Sarunās piedalījās arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis, kurš Teksasas Universitātes vadību iepazīstināja ar RTU darbību un vienojās ar Teksasas Universitāti veidot ciešāku sadarbību starp abām augstskolām, tajā skaitā, lai īstenotu mācībspēku un studentu apmaiņas programmu.

Teksasas Universitātes pārstāvji tikšanās laikā atzina, ka abām universitātēm ir daudz kopīga alternatīvo enerģiju izpētes jomā, ASV kolēģiem ir liela pieredze saistībā ar slānekļa gāzi, kā arī iespējas kopīgai sadarbībai atomenerģijas pētniecības jomā.

Ministru prezidents tikās arī ar Teksasas gubernatoru Riku Periju un pārrunāja abu valstu sadarbību militārajā jomā un aizsardzībā. Sarunas laikā tika apspriesta Teksasas štata pieredze saistībā ar slānekļa gāzes ieguvi. Štata teritorijā ir vairākas gāzes ieguves vietas, un V.Dombrovskis atklāja, ka Latvija ir ieinteresēta piesaistīt ASV ekspertus, lai izvērtētu slānekļa gāzes ieguves Latvijā potenciālu un ekonomiskos aspektus.

Ministru prezidents, piedaloties Teksasas uzņēmējiem veltītā biznesa seminārā, uzsvēra priekšrocības investīcijām Latvijā, piemēram, attīstītu loģistikas infrastruktūru, vienu no konkurētspējīgākajām nodokļu sistēmām Eiropas Savienības (ES) valstu vidū un izdevīgo ģeogrāfisko novietojumu, kas paver plašas eksporta iespējas uz ES un NVS.

Biznesa seminārā piedalījās arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un ASV Tirdzniecības palātas Latvijā pārstāvji, kuri aicināja ASV uzņēmumus nopietni izvērtēt iespēju uzsākt vai paplašināt savu sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem, turklāt savus piedāvājumus prezentēja vairāki uzņēmumi, piemēram, IT uzņēmums "Tilde".

No 13. līdz 22.jūlijam Ministru prezidents V.Dombrovskis atrodas darba vizītē ASV. Vizītes mērķis ir veicināt politisko dialogu un attīstīt Latvijas un ASV uzņēmumu sadarbību. Vizītē Ministru prezidentu pavada 28 Latvijas uzņēmēju delegācija, kā arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, ASV Tirdzniecības palātas Latvijā un Latvijas–Amerikas biznesa asociācijas Silīcija ielejā pārstāvji.

Zanda Šadre, Ministru kabineta preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!