• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu spējām un iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.1999., Nr. 104/105 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu spējām un iespējām (turpinājums)

Vēl šajā numurā

01.04.1999., Nr. 104/105

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu spējām un iespējām

Ilgonis Šteinbergs, Rīgas rajona padomes izpilddirektors — "Latvijas Vēstnesim"

— Jums "LV" slejās vārds tiek dots pirmoreiz. Kaut dažos vārdos vajadzētu iepazīties. Kā jūs nokļuvāt pašvaldību apritē?

— Tas pat man pašam šķiet neparasti, lai gan nu jau esmu pieradis. Jo mana izglītība liktu domāt par augstākām sfērām arī tiešā nozīmē: esmu lidmašīnu būves inženieris, savulaik mācījos sarkankarogotajā Rīgas Civilās aviācijas institūtā, kur mēs ar tagadējo publicistu, Suntažu vidusskolas absolventu Viktoru Avotiņu bijām tādi kā baltie zvirbuļi, jo tajos gados latviešiem ceļš uz jūras tālēm vai gaisa plašumiem bija gandrīz nepieejams. Tagad tas šķiet pat komiski, bet tolaik jebkāda uzdrīkstēšanās likās nepārvarama. Varbūt tieši tālab kopš paša sākuma pieslējos Tautas frontei, un te nu ir tas rezultāts: Rīgas rajona izpilddirektora amatā gan esmu tikai gadu, tomēr pirms tam septiņus biju rajona padomes priekšsēdētāja vietnieks. Tieši šajos gados iepazinu visus pagastus un pilsētas abpus Rīgas no Baldones līdz Siguldai, jo mūsu rajons jau kopš Rīgas apriņķa laikiem ir patiesi unikāls — Daugavas abās malās no Allažiem un Mālpils līdz pat Carnikavai un Daugmalei, no Ķekavas un Olaines līdz Ropažiem un Sējai. Divdesmit četras administratīvās vienības! Turklāt ir jāapzinās, ka uz Rīgu skatās ne tikai Latvija, bet arī, kā tagad mēdz teikt, visa Eiropa.

— Nu jā, jums jau ir viegli runāt, jo nule kā esat atgriezies no kārtējā brauciena uz Somiju.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!