• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar aizsardzības ministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.07.2011., Nr. 114 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.07.2011., Nr. 114

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar aizsardzības ministru

21.jūlijā Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, lai pārrunātu aizsardzības jomas aktuālākos jautājumus, kā arī Valsts prezidenta lomu valsts aizsardzībā.

Aizsardzības ministrs informēja Valsts prezidentu par budžeta konsolidācijas apjomu, kas līdz šim skāris aizsardzības jomu, kā arī par veiktajām strukturālajām reformām aizsardzībā, kas šobrīd kalpo par paraugu daudzām citām NATO dalībvalstīm.

Abas amatpersonas bija vienisprātis, ka šobrīd esošais finansējums būtu jāsaglabā arī nākamā gada budžetā, nesamazinot to zem kritiskās robežas, lai tādējādi Latviju nepakļautu aizsardzības un starptautiski politiskiem riskiem.

A.Pabriks informēja par Latvijas karavīru misiju Afganistānā un pamatoja nepieciešamību pagarināt tās mandātu arī nākamajam periodam. Vienlaikus ministrs uzsvēra veiksmīgo nemilitāro kravu tranzīta uz Afganistānu norisi, kas ir arī finansiāls ieguvums Latvijas valstij. Savukārt Valsts prezidents interesējās par bruņoto spēku sadarbību Baltijas reģiona ietvaros un izteica gatavību jau tuvāko mēnešu laikā apmeklēt NBS štābu, lai iepazītos ar tā darbību.

 

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!