• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atbalstu Lietuvas prasībām pret Austriju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233586

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES un Dienvidkorejas brīvās tirdzniecības līgumu

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atbalstu Lietuvas prasībām pret Austriju

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš pauž nožēlu par Austrijas lēmumu neizdot Lietuvai bijušo PSRS īpašo uzdevumu vienības “Alfa” komandieri Mihailu Golovatovu, kurš 1991.gada janvārī vadīja asiņaino uzbrukumu Lietuvas neatkarības aizstāvjiem pie Viļņas televīzijas torņa.

“Pilnībā atbalstu Lietuvas prasību Austrijai izdot smagos noziegumos apsūdzēto M.Golovatovu. Austrijas lēmumu atbrīvot šo cilvēku, kurš atbildīgs par Lietuvas neatkarības aizstāvju nāvi 1991.gadā, vērtēju kā juridiski šaubīgu un politiski neattaisnojamu,” norāda O.Kalniņš. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs akcentē faktu, ka šādu nepamatotu lēmumu Austrija pieņēmusi laikā, kad Baltijas valstis svin savas valstiskās neatkarības atjaunošanas 20.gadadienu.

“Patiesi skumji, ka Eiropas Savienības dalībvalsts acīmredzami neizprot tā laika notikumus un to milzīgo nozīmi trim citām Eiropas Savienības dalībniecēm –Baltijas valstīm. Turklāt notikušais no jauna atgādina par vienotas stratēģijas trūkumu Eiropas Savienības attiecībās ar Krieviju. Ceru, ka Austrija spēs paskaidrot savas rīcības iemeslus,” pauž O.Kalniņš.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!