• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kontrabandas un akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233587

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas paziņojums

Par deputāta Gundara Daudzes atsaukšanu no Saeimas priekšsēdētājas biedra amata

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kontrabandas un akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanu

Kontrabandas un akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanā jārod komplekss un ātrs risinājums, tādēļ Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija gatavos un virzīs izskatīšanai Saeimā atbilstošus grozījumus likumdošanā. Par to komisija vienojās 20.jūlijā, uzklausot Valsts policijas un Valsts robežsardzes pārstāvju sniegto informāciju par paveikto un galvenajām problēmām cīņā pret akcīzes preču nelegālo apriti un kontrabandu.

“Tiekoties ar kontrabandas apkarošanas jomas profesionāļiem, guvām pārliecību gan par muitnieku, robežsargu un policistu līdzšinējo darbu, gan arī par vairākiem uzlabojumiem, kuri jāveic, lai cīņu ar kontrabandu padarītu sekmīgāku. Tādēļ aicinājām atbildīgās institūcijas nepieciešamos likumdošanas grozījumus iesniegt tieši komisijā. Nav laika gaidīt, kamēr nepieciešamie grozījumi virzīsies pa daudz laikietilpīgāko likumdošanas saskaņošanas ceļu valsts sekretāru sanāksmē un Ministru kabinetā,” norāda komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

Komisijas priekšsēdētājs uzsver, ka cīņa ar kontrabandu jāveic sistemātiski un vienlaikus visos līmeņos – gan cīņā ar organizētās noziedzības grupējumiem, gan kontrabandas tālākajiem izplatītājiem. “Kontrabandas shēmas ir kā zirneklis, kur centrā ir organizētās noziedzības grupas, kuras atbildīgas par absolūtā vairuma degvielas un cigarešu kontrabandas ievešanu valstī. Saskaņā ar muitas pārstāvju sniegto informāciju Latvijā darbojas līdz pat 25 šādām grupām,” skaidro A.Latkovskis.

Komisija pieņēma lēmumu mēneša laikā organizēt slēgtu sēdi par organizētās noziedzības lomu kontrabandas shēmu organizēšanā. Uz sēdi tiks aicināti pārstāvji no Satversmes aizsardzības biroja, Drošības policijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, kā arī Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes.

“Ar kontrabandas preču tālākiem izplatītājiem, līdzīgi kā ar tā dēvētajām nelegālā alkohola točkām, visefektīvāk var cīnīties iecirkņu inspektori, kuru darbs jāatbalsta un jāstiprina. Nedrīkst būt tā, ka mazpilsētas iedzīvotāji visi zina, kur tirgo nelegālo alkoholu, bet iecirkņa inspektors vienīgais nezina, neko nedara vai arī nespēj darīt,” uzskata A.Latkovskis.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!