• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Austrijas skaidrojumu Latvijas notas sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.07.2011., Nr. 115 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta darba vizīti ASV

Vēl šajā numurā

26.07.2011., Nr. 115

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Austrijas skaidrojumu Latvijas notas sakarā

22.jūlijā Austrijas vēstniece Latvijā Hermīne Popellere tikās ar valsts sekretāra pienākumu izpildītāju Elitu Kuzmu, lai iesniegtu Austrijas ārlietu ministra Mihaēla Špindelegera atbildes vēstuli, kas adresēta trīs Baltijas valstu ārlietu ministriem un kas ir atbilde uz ārlietu ministra Ģirta Valda Kristovska iesniegto ministrijas notu Austrijai.

Vēstulē Austrijas puse informē, ka Austrija ir pieņēmusi deklarāciju, kas nosaka, ka noziegumi, kas izdarīti pirms Ietvarlēmuma par Eiropas vienotā akta par aresta orderi pieņemšanas 2002. gadā, tiek izskatīti saskaņā ar Austrijas likumdošanu. Austrijas puse norāda, ka M.Golovatova gadījumā Eiropas aresta orderis nebija piemērojams un saskaņā ar Austrijas likumdošanu valstij, kas izvirza apsūdzību, jāsniedz skaidrs nozieguma apraksts. Ja šādi pierādījumi netiek nodrošināti, apsūdzētā persona ir jāatbrīvo, cik ātri vien iespējams.

Austrijas puse vēstulē uzsver, ka tās kompetentās varas iestādes no Lietuvas puses nebija saņēmušas pietiekamu informāciju, uz kā pamata varētu paturēt M.Golovatovu apcietinājumā.

Vienlaikus Austrija informē, ka šā incidenta sakarā Austrijas un Lietuvas tieslietu ministri ir izveidojuši darba grupu jautājuma noskaidrošanai un pārpratumu novēršanai. Austrija arī apliecina, ka pilnībā turpinās sadarboties ar ES dalībvalstīm tiesiskajos jautājumos.

Ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis novērtē Austrijas ātro atbildi uz lūgumu skaidrot juridiskos aspektus un, komentējot situāciju, atkārtoti uzsver, ka 1991.gada noziegumiem nav noilguma un vainīgie ir jāsauc pie atbildības.

Latvija šo jautājumu risināšanā ir solidāra ar Lietuvu un uzsver nepieciešamību panākt taisnīgumu komunistiskā režīma noziegumu izmeklēšanā un apsūdzēto sodīšanā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!