• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par piedalīšanos 15.augusta svētkos Aglonā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2011., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

27.07.2011., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par piedalīšanos 15.augusta svētkos Aglonā

Valsts prezidenta preses dienests 25.jūlijā izplatījis Valsts prezidenta Andra Bērziņa publisku vēstuli ticīgajiem, kristīgajiem cilvēkiem:

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieki! Visi, kam 15.augusts Aglonā ir īpaša diena!

Šis ir manas prezidentūras pirmais gads un pirmā reize, kad 15.augustā došos uz Aglonu, lai apliecinātu cieņu svētkiem, kas ir nozīmīgi ne tikai Latvijas ticīgajiem ļaudīm, bet jau sen kļuvuši par notikumu, ko apmeklē svētceļotāji no dažādām pasaules malām.

Nekad neesmu noliedzis, ka savā līdzšinējā dzīvē reliģijai un kristīgās baznīcas dzīvei esmu sekojis kā vērotājs, ne kā aktīvs dalībnieks. Tomēr vienmēr esmu dziļi cienījis to sabiedrības daļu, kas kristīgajā ticībā rod spēku un atbalstu, kuru domas un lūgšanas vērstas mūsu valsts un mūsu cilvēku labā. No sirds pateicos jums visiem par to, un tieši tādēļ 15.augustā došos uz Latgali, lai būtu kopā ar ticīgo tautu svinīgajā Dievkalpojumā.

Tomēr šajā gadā esmu izlēmis aizsākt jaunu tradīciju Dievkalpojuma norises gaitā, par ko vienojos arī ar Katoļu baznīcas vadību. Mana izpratne par baznīcas kanoniem un kārtību, ko ikviens kristietis godā un pārzina, ir likusi man pieņemt lēmumu – neteikt Valsts prezidenta runu galvenā svētku Dievkalpojuma noslēguma daļā, kā tas ticis darīts līdz šim. Esmu pārliecināts, ka Dievkalpojums ir sakrāls process, kurā laicīgajai varai nav jāiejaucas. Tās ir manas domas un vienlaikus mans visaugstākās cieņas apliecinājums ticīgajai tautai.

Ceru, ka Aglonas svētku dalībnieki un visi kristieši, kam šie svētki ir nozīmīgi, sapratīs un atbalstīs manu lēmumu.

Uz tikšanos Aglonā.

Andris Bērziņš, Valsts prezidents

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!