• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Latvijas studentu apvienības pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2011., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233696

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

27.07.2011., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Latvijas studentu apvienības pārstāvjiem

Pēc Latvijas studentu apvienības (LSA) aicinājuma 25.jūlijā Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar LSA pārstāvjiem, lai pārrunātu aktualitātes augstākajā izglītībā. Tikšanās laikā abas puses vienojās, ka atbalsta principa “nauda seko kvalitātei” ieviešanu augstskolu finansēšanā, kā arī reformas augstākajā izglītībā, tajā skaitā studiju programmu kvalitātes izvērtēšanu un pakāpenisku budžeta vietu skaita palielināšanu.

A.Bērziņš apliecināja, ka izsludinās grozījumus Augstskolu likumā, vienlaikus nosūtot Saeimai vēstuli ar savām iebildēm līdz galam nesaskaņotajā jautājumā par valsts augstskolām īpašumā nodoto valsts īpašumu atsavināšanu.

Tikšanās laikā A.Bērziņš ar LSA pārstāvjiem vienojās, ka abas puses sadarbosies arī turpmāk, lai formulētu vienotu viedokli izglītības reformas jautājumos.

Studentu pārstāvji augstu novērtēja, ka Valsts prezidents par vienu no savām galvenajām prioritātēm pasludinājis izglītību, kas vienlaikus ir nozīmīgs apstāklis Latvijas jaunās paaudzes palikšanai Latvijā, jo šobrīd daudzi, lai iegūtu augstāko izglītību, dodas uz kaimiņvalstīm Skandināvijā, kur pieejama kvalitatīva bezmaksas izglītība.

“Esmu gandarīts, ka mans un studentu viedoklis saskan pozīcijā, ka šis ir brīdis, kad jābeidz iestāties “pret”, bet gan ir jāsāk kopīgi strādāt un cīnīties “par”. Pārāk daudz laika jau esam pavadījuši, dzīvojot un domājot “pret” kategorijās,” tikšanās noslēgumā atzina A.Bērziņš.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!