• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.07.2011., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Latvijas studentu apvienības pārstāvjiem

Vēl šajā numurā

27.07.2011., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vakar, 26.jūlijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš uz pirmo darba tikšanos bija aicinājis Ministru prezidentu Valdi Dombrovski
Foto: VPK

 

Valsts prezidents Andris Bērziņš: Labrīt! Šajā pirmajā tikšanās reizē mēs pārrunājām visus praktiskos jautājumus, kas saistīti ar Latvijas esošo un turpmāko attīstību. Dombrovska kungs mani informēja par vizīti Brazīlijā un ASV. Mēs apspriedām veidu, kā mēs varētu šīm daudzajām tikšanās reizēm iedot kādu praktisku virzību. Un tā būtu acīmredzot tāda arī no mana padomnieka puses, kas sāks strādāt 1.augustā, ka partija iesaistīsies šajā procesā.

Apspriedām visus jautājumus, kas saistīti ar esošo situāciju par Valsts prezidenta kancelejas, Saeimas un valdības kopējo darbību šajā laikā. Šī sadarbība starp visām trim institūcijām jau ir izrunāta, un šodien tiks paziņoti praktiskie aspekti. Pamats visai, it sevišķi Saeimas, tālākajai darbībai būs mūsu savstarpējā vienošanās, ka jautājumi, kas nav koalīcijā saskaņoti, kam nav Finanšu, Tieslietu ministrijas, Saeimas Juridiskā biroja piekrišanas, Saeimā netiks virzīti. Sevišķi jautājumi, kas saistīti ar Satversmes grozījumiem, tiks izskatīti tikai tādā gadījumā, ja būs saņemta pozitīva piekrišana no Konstitucionālo tiesību komisijas, kura sāks darbu šajā nedēļā.

Jautājums: Turpinot iesākto par prezidenta kancelejas, Saeimas un valdības darbību, cik stabila šobrīd, jūsuprāt, ir koalīcija un valdība?

A.Bērziņš: Es neredzu pamatu, lai tā nebūtu stabila. Es ceru un darīšu visu, lai šie jautājumi, sevišķi tie, kas saistīti ar sociālo stabilitāti valstī – kas vienmēr tomēr būs pirmais un svarīgākais jautājums –, ka mēs atradīsim kopēju risinājumu, lai ietu uz priekšu.

Jautājums: Tieši par to, prezidenta kungs, ir jautājums, ņemot vērā, ka ir panākta vienošanās par atbalstu mazo pensiju saņēmējiem. Kā jūs redzat, kas būtu vislabākais atbalsts – vai tā būtu pensiju indeksācija vai atvieglojumi komunālajos maksājumos, vai kāds cits veids?

A.Bērziņš: Šajā sfērā ir ļoti pieredzējuši cilvēki – Aija Barča, Ilze Viņķele un, protams, visi Labklājības ministrijā. Pēdējā tikšanās reizē bija vairāki priekšlikumi, un mans lūgums un ieteikums bija tomēr atrast labāko, savstarpēji pieņemamāko, protams, ievērojot mūsu saistības pret starptautiskajiem aizdevējiem. To es varbūt neuzsvēru. Katrā gadījumā Saeimas lēmumi vai likumi, ja tie neatbildīs mūsu starptautiski uzņemtajām saistībām, netiks akceptēti dienaskārtībā.

Jautājums: No jūsu atbildes var noprast, ka tad, ja komisijas sagatavos likumprojektus un jums būs iespēja tos iesniegt parlamentā, jūs vispirms tos rūpīgi pārbaudīsit un izvērtēsit, vai Saeimas komisiju sagatavotie likumprojekti tiešām ir atbilstoši valsts interesēm?

A.Bērziņš: Kā jau es teicu, ja būs koalīcijas, un, protams, tas būs, ja būs arī Finanšu ministrijas un visu iesaistīto institūciju pozitīvs lēmums, – tikai tādā gadījumā.


Valsts prezidenta preses dienesta preses iespējas atšifrējums pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski 26.jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!