• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1999., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23371

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Notāru, tiesu ziņas

Vēl šajā numurā

07.04.1999., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— pieņemot Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.aprīlī, tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru.

A.Cimdars iesniedza Valsts prezidentam CVK izdevumu "7.Saeimas vēlēšanas", kurā ir visa informācija par 7.Saeimas vēlēšanu rezultātiem, partiju programmām un deputātu kandidātiem.

G.Ulmanis aicināja CVK izdot datu apkopojumu arī par tautas nobalsošanas rezultātiem 1998.gadā.

Sarunā pārspriesta līdzšinējā CVK darbība, kā arī nākotnes ieceres. A.Cimdars informēja Valsts prezidentu, ka pašreizējās CVK darbības pilnvaras beidzas 3.maijā un tiks ievēlēts jauns komisijas sastāvs. Runājot par iecerēm, A.Cimdars iepazīstināja G.Ulmani ar CVK projektu "Zinu, uzticos, balsoju". Programma turpmākajos četros gados paredz darbu ar sabiedrību tās informēšanā par vēlēšanu kārtību, kā arī vēlēšanu iecirkņa standarta noteikšanu.

CVK priekšsēdētājs atzina, ka jau pirms gada Valsts prezidents ir paudis atbalstu šādas programmas īstenošanai, kas paredzētu sabiedrības aktivitātes paaugstināšanu vēlēšanās. A.Cimdars pastāstīja, ka nesen Rīgā notikušajā Viduseiropas un Austrumeiropas profesionālo vēlēšanu rīkotāju asociācijas sanāksmē Lietuvas un Igaunijas pārstāvji novērtējuši Latvijas darbu sabiedrības informēšanā un aktivitātes palielināšanā vēlēšanās un ir izteikuši vēlmi iepazīties ar mūsu valsts pieredzi.

— tiekoties ar Hokeja federācijas prezidentu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.aprīlī, tikās ar Latvijas Hokeja federācijas prezidentu Kirovu Lipmanu.

K.Lipmans nodeva G.Ulmanim Starptautiskās Hokeja federācijas ielūgumu Valsts prezidentam no 5. līdz 11.maijam apmeklēt Pasaules čempionātu hokejā A grupā, kas norisināsies Norvēģijā.

Par to, vai Valsts prezidents pieņems ielūgumu, G.Ulmanis sniegs atbildi tuvākajā laikā.

— sarunā par ārpolitiku

Ceturtdien, 1.aprīlī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Ministru prezidentu Vili Krištopanu, ārlietu ministru Valdi Birkavu, lai pārrunātu ārpolitikas aktualitātes.

Sarunās apspriesta situācija Kosovā. Valsts augstākās amatpersonas atzina, ka ir jāapsver iespējas sniegt humāno palīdzību Kosovas albāņu bēgļiem, un nolēma, ka Ārlietu ministrija sagatavos savus priekšlikumus par iespējamo palīdzību. Tika apspriestas arī Latvijas un Krievijas attiecības.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!