• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jauno Turcijas Republikas vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.07.2011., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Saeimas darba kārtību – līdz jaunas Saeimas ievēlēšanai

Vēl šajā numurā

28.07.2011., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jauno Turcijas Republikas vēstnieci

Valsts prezidents Andris Bērziņš 26.jūlijā darbam Latvijas Republikā akreditēja Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Šerifi Serapu Ozdžoškunu.

Tiekoties ar jauno Turcijas vēstnieci, Valsts prezidents uzsvēra Latvijas redzējumu par Turciju kā nozīmīgu partnervalsti. Viņš atzīmēja tās nozīmi Latvijas pievienošanās procesā NATO un gaisa patrulēšanas misijās Baltijas valstīs. Abas amatpersonas pārrunāja Turcijas virzību, lai tā kļūtu par Eiropas Savienības dalībvalsti, atzīmējot, ka pievienošanās abām pusēm būtu ieguvums.

Valsts prezidents īpašu uzmanību pievērsa ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējām. Viņš norādīja: lai gan pēdējā gada laikā ir notikusi strauja divpusējās ekonomiskās sadarbības paplašināšanās, pastāv vēl plašas iespējas veicināt tālāku izaugsmi. Tika apspriestas sadarbības iespējas transporta un loģistikas nozarē, kā arī citās jomās.

Sarunā ar vēstnieci abas amatpersonas pārrunāja arī intensīvo abu valstu sadarbību vizīšu apmaiņas ietvaros. Valsts prezidents arī izteica uzaicinājumu Turcijas prezidentam apmeklēt Latviju.

Šerife Serapa Ozdžoškuna (Serife Serap Ozcoskun) ir dzimusi 1962.gadā, studējusi Tuvo Austrumu Tehniskajā universitātes Ekonomisko un administratīvo tiesību fakultātē. Ārlietu dienestā strādā kopš 1985.gada. Ieņēmusi dažādus amatus Ārlietu ministrijā un strādājusi vēstniecībā Rumānijā, Indijā un Itālijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!