• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 6. aprīļa sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.1999., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23381

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 6. aprīļa sēdes

Vēl šajā numurā

07.04.1999., Nr. 106

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 6. aprīļa sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā tiek nodrošināta starptautiskā tirdzniecība ar apdraudētajiem savvaļas dzīvnieku un augu sugu īpatņiem". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek nodrošināta starptautiskā tirdzniecība ar to dzīvnieku un augu sugu īpatņiem, kuras iekļautas 1973. gada Vašingtonas konvencijas par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām pielikumos iekļautajām.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 10.septembra rīkojumā Nr.460 "Par Rīgas pilsētas atkritumu izgāztuves sanācijas un darbības turpināšanas projekta vadības komiteju". Grozījumi rīkojumā izdarīti sakarā ar kadru maiņu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības un Finansu ministrijā.

Valdība akceptēja likumprojektu "Par zemesgabala nodošanu Zviedrijas Karalistes valdībai". Likumprojekts paredz nodot Zviedrijas Karalistes valdībai zemes gabalu Rīgā, Alunāna ielā 7.

Valdība akceptēja noteikumus "Nolikums par promocijas kārtību un kritērijiem". Tie nosaka promocijas kārtību — zinātniskās kvalifikācijas darba iesniegšanas, izvērtēšanas un publiskas aizstāvēšanas procedūru, pēc kuras darba autoram var tikt piešķirts doktora zinātniskais grāds, kā arī promocijas kritērijus.

Ministru kabinets akceptēja grozījumu un nosūtīja izskatīšanai Saeimā projektus Saeimas vēlēšanu likumā un Pilsētas domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā. Grozījumi likumos nepieciešami, lai tos saskaņotu ar Krimināllikumu, kas stājas spēkā 1999.gada 1.aprīlī.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.jūlija rīkojumā Nr.335 "Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgajām militārajām mācībām Latvijas Republikas teritorijā 1999.gadā". Tas paredz, ka Latvijā 1999.gadā notiks sešas Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību un ārvalstu bruņoto spēku vienību kopīgas militārās mācības.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 211 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 38 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā ārvalstniekiem un bezvalstniekiem tiek izsniegtas Latvijas Republikas vīzas ieceļošanai Latvijā.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos Nr.79 "Noteikumi par valsts nodevu par ieceļošanas vīzu, tranzītvīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem". Grozījumi precizē gadījumus, kad netiek iekasēta nodeva par ieceļošanas vīzu, tranzītvīzu un uzturēšanās atļauju izsniegšanu un ar to saistītajiem pakalpojumiem.

Pieņemta zināšanai informācija par Rīgas Juridiskās augstskolas ēkas rekonstrukcijas finansēšanai nepieciešamajām Latvijas valdības garantijām. Izglītības un zinātnes ministrijai kopīgi ar Finansu ministriju uzdots sagatavot nepieciešamo pamatojumu un aprēķinus augstskolas ēkas rekonstrukcijas darbu finansēšanas iekļaušanai valsts garantētajos aizdevumos un iesniegt tos Ekonomikas ministrijā, kā arī sagatavot attiecīgus priekšlikumus par grozījumiem valsts budžetā 1999.gadam.

Akceptēti "Noteikumi par Eiropas Kopienas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmu". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā saskaņā ar 1998.gada 2.decembrī noslēgto Eiropas Kopienas un Latvijas Saprašanās memorandu par Nacionālā fonda izveidošanu izveidojama un darbojas Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvās, finansu un tehniskās vadības sistēmas, un kārtība, kādā izveidojamas un darbojas iesaistītās institūcijas. Nozares ministrijām uzdots nodrošināt attiecīgās institūcijas, kas īsteno Eiropas Komisijas finansēto programmu administratīvo, finansu un tehnisko vadību saskaņā ar standarta noteikumiem un kārtību, ar to pienākumu izpildei nepieciešamo personālu, telpām, biroja aprīkojumu un finansējumu.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 24.marta noteikumos Nr.107 "Noteikumi par Eiropas Komisijas finansēto programmu decentralizētās ieviešanas sistēmu".

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1997.gada 8.oktobra rīkojumā Nr.493 "Par valsts pilnvarnieku iecelšanu bezpeļņas organizācijā valsts akciju sabiedrībā "Valsts robežbūve". Vārdi "A.Sončiku — Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektoru" aizstāt ar vārdiem "A.Sproģi — finansu ministra padomnieku".

Pieņemta zināšanai tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas sniegtā informācija par līdzekļu piešķiršanu Tieslietu ministrijai no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Finansu ministram Ivaram Godmanim no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem uzdots piešķirt Tieslietu ministrijai finansējumu 25000 latu apmērā Naturalizācijas pārvaldes darba nodrošināšanai. Tieslietu ministrijai mēneša laikā uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē informāciju par naturalizācijas gaitu.

Akceptēti noteikumi "Valsts amatpersonu deklarāciju aizpildīšanas un iesniegšanas kārtība".

Akceptēta iesniegtā koncepcija par nodarbinātības veicināšanu valstī. Ekonomikas ministrijai līdz 30.aprīlim uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu minētās koncepcijas īstenošanai. Rīkojuma projektā nolemts paredzēt, ka darba grupa līdz 1999.gada 1.oktobrim noteiktā kārtībā iesniedz Ministru kabinetā attiecīgo normatīvo aktu projektus, kā arī aprēķinus par koncepcijas īstenošanai nepieciešamo finansējumu.

Akceptēta iesniegtā koncepcija "Par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu". Ekonomikas ministrijai līdz 20.aprīlim uzdots iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu likumprojekta par sabiedrisko pakalpojumu regulēšanu izstrādei saskaņā ar akceptēto koncepciju.

Pieņemta zināšanai informācija "Par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"". Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Zemkopības ministriju, Ārlietu ministriju un Finansu ministriju uzdots sagatavot priekšlikumus par likumprojekta "Par grozījumiem likumā "Par muitas nodokli (tarifiem)"" tekstu un iesniegt tos izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 13.aprīlī kā Ministru kabineta lietu.

Pieņemta zināšanai ārlietu ministra Valda Birkava sniegtā informācija par humānās palīdzības nosūtīšanu bēgļiem no Kosovas. Finansu ministram I.Godmanim uzdots iedalīt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 100 000 ASV dolāriem ekvivalentu summu latos humānās palīdzības iegādei un nosūtīšanai Kosovas albāņu bēgļiem. Ārlietu ministrijai kopīgi ar Labklājības ministriju un Zemkopības ministriju uzdots precizēt un sagatavot Kosovas albāņu bēgļiem nepieciešamo preču sarakstu. Labklājības ministrijai, Zemkopības ministrijai un Iekšlietu ministrijai uzdots nodrošināt humānās palīdzības preču savākšanu saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" un organizēt preču nosūtīšanu Kosovas albāņu bēgļiem. Ārlietu ministrijai uzdots koordinēt humānās palīdzības organizēšanu. Satiksmes ministrijai uzdots nodrošināt humānās palīdzības kravas nogādāšanu Kosovas albāņu bēgļiem.

Akceptēts rīkojums "Par īpašu uzdevumu ministra sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām R.Zīles pilnvarošanu balsot par Starptautiskās Rekonstrukcijas un attīstības bankas struktūrvienības Starptautiskās attīstības asociācijas (IDA) kapitāla palielināšanu".

Akceptēts grozījumu projekts likumā "Par valsts pensijām". Likuma 15.punktu paredzēts izteikt šādā redakcijā: "Līdz 2000.gadam valsts pensijas, kuru apmērs nepārsniedz trīs minimālās darba algas, ik pēc pusgada tiek palielinātas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā, ņemot vērā patēriņa cenu indeksu."

Pieņemta zināšanai informācija par nacionālās likumdošanas atbilstības Eiropas Savienības prasībām izvērtēšanas otrā posma rezultātiem. Zemkopības ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju uzdots izskatīt iespēju risināt NAFO (Ziemeļrietumu Atlantijas zvejniecības organizācijas) blokkvotas jautājumu Baltijas jūras valstu padomes ietvaros.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!