• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
NVO un MK Memoranda īstenošanas padome: Par Kultūras ministrijas sadarbību ar nevalstisko sektoru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2011., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienests: Par komersantu iesniegtajiem tarifu kvotu pieteikumiem

Vēl šajā numurā

29.07.2011., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

NVO un MK Memoranda īstenošanas padome: Par Kultūras ministrijas sadarbību ar nevalstisko sektoru

27.jūlijā notika Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes kārtējā sēde, kuras laikā cita starpā tika izskatīts arī jautājums par sabiedrības līdzdalības praksi kādā no ministrijām. Šajā sēdē tika apspriesta Kultūras ministrijas sadarbība ar nevalstisko sektoru.

Memoranda padome šogad uzsāk jaunu iniciatīvu – aicinot ministrijas informēt, kāda ir ministrijas un nevalstiskā sektora sadarbība lēmumu pieņemšanas procesā un kas būtu uzlabojums jau esošajā sadarbības mehānismā.

Memoranda padomes sēdē tika sniegts ziņojums par to, kā Kultūras ministrija sadarbojas ar NVO, kā arī iezīmēti sabiedrības līdzdalības procesa analīzē gūtie secinājumi un turpmāk veicamie uzdevumi – pilnveidot un padarīt daudzveidīgāku informāciju ministrijas mājaslapā, biežāk rīkot forumus, aptaujas un pētījumus, kaut arī šo uzdevumu īstenošanu ierobežo samazinātais ministrijas finansējums. Kultūras ministre S.Ēlerte minēja konkrētus gadījumus, kad NVO ekspertīze un intelektuālais resurss ministrijai bijis sevišķi svarīgs, piemēram, Daugavpils teātra jautājuma risināšanā un jautājumā par vides standartu izstrādes nepieciešamību.

Nevalstisko organizāciju pārstāvji, vērtējot sabiedrības līdzdalības praksi, atzina, ka Kultūras ministrija ir atvērta sadarbībai, dažādu viedokļu uzklausīšanai un risinājumu meklēšanai, tomēr daudzām kultūras jomas NVO nav pietiekami lielas kapacitātes, lai sekotu normatīvo dokumentu izstrādei, sniegtu par tiem atzinumus, regulāri līdzdarbotos darba grupās. Tāpat NVO aktualizēja jautājumu, ka pilsoniskai līdzdalībai būtu jāietver diskusijas starp pilsonisko sabiedrību un valsts pārvaldi ne tikai par normatīvo dokumentu projektiem, bet arī par valsts uzdevumu stratēģisko virzību.

NVO pārstāvji norādīja, ka pilsoniskās sabiedrības kapacitāti būtu iespējams celt, izveidojot NVO fondu, kur varētu saplūst līdzekļi no dažādiem avotiem. NVO rosināja ministrijas vairāk izmantot mājaslapās interaktīvus rīkus, lai pie publicētajiem tiesību aktu projektiem būtu iespējams uzreiz sniegt viedokļus, jo tas atvieglo sabiedrības iespējas iesaistīties dažādu politikas dokumentu un normatīvo aktu projektu apspriešanā.

Šī bija otrā Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes sēde, kas veltīta ministriju sabiedrības līdzdalības prakses apspriešanai. Iepriekšējā notika jūnijā un bija veltīta Zemkopības ministrijas un NVO sadarbībai, savukārt septembra sēdē plānots vērtēt sabiedrības līdzdalības praksi Izglītības un zinātnes ministrijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!