• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par kandidātu sarakstu pieņemšanu 11. Saeimas vēlēšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.07.2011., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233863

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par finansējuma piešķiršanu vides projektu atbalstam

Vēl šajā numurā

29.07.2011., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par kandidātu sarakstu pieņemšanu 11. Saeimas vēlēšanām

Šodien, 29.jūlijā, sākas deputātu kandidātu sarakstu pieņemšana 11.Saeimas vēlēšanām, kas ilgs līdz 18.augustam. Pirmajā kandidātu sarakstu iesniegšanas dienā deputātu kandidātu sarakstus var iesniegt no pulksten 10 līdz 18.

Deputātu kandidātu saraksti 11.Saeimas vēlēšanām jāiesniedz Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK). Atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam kandidātu saraksts un tam pievienojamie dokumenti sagatavojami, izmantojot CVK lietojumprogrammu, un iesniedzami rakstveidā un elektroniskā formātā.

Tiesības iesniegt deputātu kandidātu sarakstus Saeimas vēlēšanām ir likumā noteiktā kārtībā reģistrētām partijām un partiju apvienībām. Kandidēt Saeimas vēlēšanās drīkst Latvijas pilsoņi, kuri vēlēšanu dienā ir vecāki par 21 gadu, ja uz viņiem neattiecas kāds no Saeimas vēlēšanu likumā iekļautajiem kandidēšanas ierobežojumiem.

Arī 11.Saeimas vēlēšanās spēkā būs nosacījums, ka vienu un to pašu deputātu kandidātu drīkst pieteikt tikai vienā vēlēšanu apgabalā.

Sarakstā pieteikto kandidātu skaits drīkst par trim kandidātiem pārsniegt vēlēšanu apgabalā ievēlamo deputātu skaitu. Tādējādi maksimālais kandidātu skaits viena nosaukuma kandidātu sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā ir 33 kandidāti, Vidzemes vēlēšanu apgabalā – 30, Latgales un Zemgales vēlēšanu apgabalā – 18, bet Kurzemes vēlēšanu apgabalā – 16 deputātu kandidāti.

Iesniedzot sarakstu, tam jāpievieno visu kandidātu parakstīta priekšvēlēšanu programma, katra kandidāta parakstīts paziņojums, ka viņš piekrīt kandidēt vēlēšanās, un deklarācija par atbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām, kā arī katra kandidāta parakstītas ziņas par sevi. Ziņas jāsniedz par dzīvesvietu, izglītību, darbavietu un ieņemamajiem amatiem, latviešu valodas prasmi, kā arī kandidāta valdījumā esošajiem īpašumiem, parādsaistībām, aizdevumiem, skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumiem, vērtspapīriem 2011.gada 1.janvārī.

Ziņās par sevi deputātu kandidātiem jānorāda arī ārvalsts pilsonība, ja tāda ir, un tas, vai kandidāts ir vai nav sadarbojies ar PSRS, ārvalstu drošības dienestiem, izlūkdienestiem vai pretizlūkošanas dienestiem.

Lai piedalītos 11.Saeimas vēlēšanās, partijai un partiju apvienībai jāiemaksā 1000 latu drošības nauda un CVK jāiesniedz šo maksājumu apliecinošs dokuments.

Informācijai – 10.Saeimas vēlēšanām tika reģistrēti 13 kandidātu saraksti un 1234 deputātu kandidāti.

11.Saeimas vēlēšanas notiks šā gada 17.septembrī.

CVK Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!