• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrs: Par ceļu būves problēmu risinājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.08.2011., Nr. 119 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233936

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Par pensionāru dzīves kvalitātes uzlabošanu

Vēl šajā numurā

02.08.2011., Nr. 119

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrs: Par ceļu būves problēmu risinājumiem

28.jūlijā satiksmes ministrs Uldis Augulis tikās ar Latvijas Valsts ceļu (LVC) un Latvijas Ceļu būvētāju asociācijas pārstāvjiem, lai rastu risinājumu jautājumiem, kas šobrīd traucē ceļu rekonstrukcijas gaitu.

Ministrs informēja, ka pagājušajā nedēļā, apmeklējot vairākus ceļa rekonstrukcijas objektus, tika iepazīstināts ar problēmām, kuras kavē ceļu būvētāju darbu un termiņus to izpildei – ceļu rekonstrukcijai nepieciešamo zemesgabalu īpašuma jautājumi, ceļu projektu kvalitāte u.c. jautājumi.

Pārrunājot jautājumu par valstij nepieciešamo zemesgabalu iegādi no privātīpašniekiem ceļu rekonstrukcijas veikšanai, LVC pārstāvji atzina, ka šobrīd ceļu iegādes procedūra ir ļoti smagnēja un laikietilpīga, bet, izmantojot esošo likumdošanu īpašuma piespiedu atsavināšanā, tā būtiski aizkavē ceļu būvniecību.

U.Augulis norādīja: “Jāveic likumdošanas izmaiņas, kas paātrinātu lēmumu pieņemšanas procesu tajos gadījumos, kad īpašnieki apzināti kavē svarīgu ceļu infrastruktūras objektu būvniecības gaitu.” Tika panākta vienošanās, ka LVC kopīgi ar Satiksmes ministriju sagatavos nepieciešamās izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļaus daudz ātrāk realizēt īpašuma piespiedu atsavināšanas iespējas, lai tas netraucētu sabiedrībai svarīgu objektu būvniecību.

Sarunā tika skarta izstrādāto ceļu projektu kvalitāte, kas rada problēmas būvniekiem, jo bieži, uzsākot ceļu rekonstrukciju, tiek konstatētas nepilnības projektā, kas vēlāk atsaucas gan uz rekonstrukcijas izmaksām, gan darbu kvalitāti. Gan ceļu uzturētājs, gan ceļu būvnieki piekrita, ka jāievieš kvalitātes kontroles sistēma ceļu projektētājiem. Tādējādi uzlabotos izstrādājamo projektu kvalitāte un neveidotos situācijas, ka to realizācijas gaitā rodas nepamatoti finansiālie izdevumi un tie būtiski sadārdzina ceļu infrastruktūras objekta izmaksas.

Tikšanās laikā tika pārrunāts jautājums par LVC auto stāvlaukumiem un to izmantošanas iespējas tālbraucējiem šoferiem, lai ievērotu nepieciešamās darba laika un atpūtas prasības. Ministrs uzdeva rast risinājumu efektīvākai autostāvvietu izmantošanai, piesaistot privāto iniciatīvu, kā arī vienlaikus apzināt pašu autopārvadātāju nepieciešamību pēc stāvvietām konkrētās Latvijas vietās.

Satiksmes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!