• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Novados un pilsētās: Jūrmalā, 1.08.2011.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.08.2011., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/233994

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pasniedzot akreditācijas vēstules Latvijas vēstniecei Beļģijā

Vēl šajā numurā

03.08.2011., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Novados un pilsētās: Jūrmalā, 1.08.2011.

Uzsākot vizītes Latvijas reģionos un pilsētās, Valsts prezidents Andris Bērziņš 1.augustā darba vizītē apmeklēja Jūrmalu. Viņš apskatīja Dzintaru koncertzāli un iepazinās ar tās attīstības un rekonstrukcijas projektu, kā arī tikās ar Jūrmalas domes priekšsēdētāju Gati Truksni.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs sarunas laikā pateicās Valsts prezidentam par to, ka viņš kā pirmo pilsētu Latvijā apmeklē Jūrmalu, un uzsvēra, ka šis ir pirmais gadījums iepriekšējo gadu laikā, kad Valsts prezidents darba vizītē ierodas Jūrmalā un Jūrmalas pašvaldībā.

Savukārt A.Bērziņš atbildēja, ka tas, ka viņa pirmā vizīte ir Jūrmalā, ir likumsakarīgi un viņš turpinās regulārus braucienus pa Latvijas pilsētām, lai iepazītos ar to attīstības plāniem, uzklausītu pašvaldību akcentētos problēmjautājumus un sadarbībā ar pašvaldību vadītājiem un Latvijas Pašvaldību savienību šos jautājumus risinātu.

“Es uzskatu, ka valsts dzīvi virza pašvaldības, kuras ir vistuvāk iedzīvotājiem un vislabāk pārzina cilvēku problēmas,” atzina Valsts prezidents.

A.Bērziņš vērsās pie Jūrmalas pašvaldības vadības ar lūgumu pēc iespējas ātrāk rast risinājumu jautājumiem, kuru dēļ pie Rīgas pils pašlaik piketē Jūrmalas iedzīvotāja.

Tiekoties Jūrmalas pašvaldībā, tika pārrunāta Ķemeru sanatorijas rekonstrukcijas gaita un problēmas, kas saistās ar šīs unikālās dziednīcas funkciju atjaunošanu. Valsts prezidents un Jūrmalas pilsētas vadība bija vienisprātis, ka Ķemeru sanatorijai ir jāatdzimst kā kūrortam un ka tās unikālie dziedināšanas piedāvājumi būs pieprasīti veselības tūrisma nozarē.

G.Truksnis informēja Valsts prezidentu arī par plānoto Dzintaru koncertzāles rekonstrukcijas gaitu, par likumdošanas iniciatīvām, kas aktuālas Jūrmalai, tajā skaitā Tūrisma likuma pieņemšanu, un nekustamā īpašuma nodokļa iekasēšanas problēmām, ko rada salīdzinoši augstās kadastrālās vērtības Jūrmalas pilsētā.

Valsts prezidents atzina, ka nav vienota risinājuma visiem, bet ir jāmeklē iespējas pasargāt Jūrmalas vēsturiskos iedzīvotājus no nesamērīgiem nodokļu maksājumiem, ko radījuši atsevišķi zemes tirgus darījumi.

A.Bērziņš ļoti pozitīvi novērtēja šā gada tūristu skaita pieauguma prognozes Jūrmalā, kas par 30% varētu pārsniegt pagājušā gada tūristu skaitu. “Tas nozīmē, ka Jūrmalā lietas virzās pareizā virzienā un šai pilsētai ir liela nākotne,” atzina prezidents.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!