• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar Pašvaldību savienības priekšsēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2011., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.08.2011., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar Pašvaldību savienības priekšsēdi

2.augustā Valsts prezidents Andris Bērziņš Rīgas pilī tikās ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Andri Jaunsleini un pārrunāja Valsts prezidenta kancelejas un Pašvaldību savienības turpmāko sadarbību Foto: VPK

2.augustā notika Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Andri Jaunsleini.

Abas amatpersonas pārrunāja turpmāko sadarbību starp Valsts prezidenta institūciju un Latvijas Pašvaldību savienību likumdošanas iniciatīvu jomā, izglītības reformu jautājumos un iedzīvotāju sociālajā drošībā, ņemot vērā apstākli, ka sociālā drošības tīkla stratēģija Latvijā darbosies līdz šā gada beigām. Abas puses bija vienisprātis, ka pēc Saeimas vēlēšanām nākamā budžeta kontekstā sociālās drošības jautājumu risinājumam un finansējumam ir jābūt vienam no galvenajiem valdības dienaskārtības jautājumiem.

A.Jaunsleinis informēja Valsts prezidentu par komunālo maksājumu parādu apjomu pašvaldībās, akcentējot nepieciešamību jau septembrī pirms apkures sezonas meklēt risinājumus.

A.Bērziņš akcentēja jau iepriekš teikto, ka pašvaldību loma valsts pārvaldē un ikviena iedzīvotāja dzīvē ir ļoti būtiska. Tādēļ Valsts prezidents savā darbībā regulāri apmeklēs Latvijas novadus un pilsētas un īpašu uzmanību pievērsīs sadarbībai ar pašvaldības apvienojošām organizācijām. A.Bērziņš izteica atbalstu Latvijas Pašvaldību savienības pēdējā kongresa pieņemtajiem lēmumiem, kas līdzās sektorālā griezuma finansēšanas principiem akcentē teritoriālā griezuma nozīmi, tādējādi pievēršot īpašu uzmanību teritoriju attīstībai un plānošanai reģionos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!