• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Turcijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2011., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234175

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts nodrošinātas juridiskās palīdzības saņemšanu

Vēl šajā numurā

09.08.2011., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Turcijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 4.augustā tikās ar Turcijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šerifi Serapu Ozdžoškunu, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Sveicot vēstnieci Saeimā, S.Āboltiņa
pauda gandarījumu, ka abu valstu attiecības ir lieliskas visos līmeņos, par ko liecina arī intensīvais augsta līmeņa politiskais dialogs un parlamentārā sadarbība. Abām valstīm nozīmīga bija februārī notikusī Turcijas parlamenta priekšsēdētāja vizīte, kurā apspriesti Latvijai un Turcijai būtiski jautājumi, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

S.Āboltiņa atzīmēja, ka veiksmīgā politiskā sadarbība ir nesusi augļus arī ekonomikā un Turcija ir starp tām valstīm, ar kurām Latvijai ir palielinājies savstarpējās tirdzniecības apjoms. Šā gada pirmajā ceturksnī vairākkārt pieaudzis Latvijas eksports uz Turciju, pārsniedzot 21 miljonu eiro.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās par Turcijas sniegto atbalstu mūsu valsts ceļā uz NATO un augstu novērtēja faktu, ka Turcija nekad nav atzinusi Latvijas iekļaušanu PSRS.

Lai arī abas valstis ir ģeogrāfiski tālu, tās vieno cieši politiskie un ekonomiskie kontakti, atzina Turcijas diplomātiskā pārstāve. Vēstniece sacīja, ka, neskatoties uz pozitīvo tirdzniecības dinamiku, viņa saskata vēl neizmantotu potenciālu sadarbībai ekonomikā un pauda apņēmību aktīvi strādāt, lai veicinātu sadarbību arī citās jomās. Viņa arī pateicās Latvijai par atbalstu Turcijas virzībā uz dalību Eiropas Savienībā.

Tikšanās laikā pārrunāta arī abu valstu sadarbība tūrismā un kultūrā, kā arī politiskie procesi abās valstīs.

Š.S.Ozdžoškuna darbam Latvijā akreditēta 26.jūlijā. Vēstnieka amatu viņa ieņem pirmo reizi. Iepriekš strādājusi Turcijas Ārlietu ministrijā, vēstniecībās Itālijā, Indijā un Rumānijā, kā arī ģenerālkonsulātos Hamburgā un Štutgartē. Turcijas vēstniecība Rīgā atvērta 2005.gadā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!