• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Latvijas izdevumu deklarēšanas atjaunošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2011., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234190

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2011.gada 4.augustā

Vēl šajā numurā

09.08.2011., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Latvijas izdevumu deklarēšanas atjaunošanu

Finanšu ministrija kā Eiropas Savienības (ES) fondu Revīzijas iestāde ir saņēmusi Komisijas (EK) vēstuli, kurā, kā jau paredzēts, tā atzīst, ka ES fondu Revīzijas iestādes darba kvalitāte ir apmierinoša, tādēļ apstiprina Latvijas izdevumu deklarēšanas atjaunošanu.

Pēc vairākkārtējām darba sarunām ar EK un jūnijā notikušās audita vizītes Latvijā auditori ir secinājuši, ka sistēma ir sakārtota. Tādējādi Valsts kase kā sertifikācijas iestāde ierastajā kārtībā atsāks izdevumu deklarēšanu un maksājumu no EK pieprasīšanu pilnā apmērā.

Ņemot vērā EK mainīto nostāju, īpaši Revīzijas iestādes neatkarības jautājumā, lai mazinātu riskus, FM pieņēma lēmumu uz laiku pārtraukt izdevumu deklarēšanu un maksājumu pieprasīšanu no EK līdz brīdim, kamēr tiks panākta vienošanās ar EK par abpusēji pieņemamu sistēmas risinājumu.

Kopumā EK netika deklarēti izdevumi par periodu no 2010.gada 1.septembra līdz 2011.gada 30.jūnijam, kas drīzumā 190 miljonu latu apmērā tiks atmaksāti no EK.

FM uzsver, ka izdevumu deklarēšanas apturēšana nekādi neskāra projektu īstenotājus, kas savus pieteiktos maksājumus visu laiku saņēma.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!