• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs, iekšlietu ministrs; finanšu ministrs: Apmeklējot Terehovas robežkontroles punktu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.08.2011., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234192

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iepazīstoties ar Nacionālās identitātes un sabiedrības integrācijas pamatnostādnēm

Vēl šajā numurā

09.08.2011., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs, iekšlietu ministrs; finanšu ministrs:
Apmeklējot Terehovas robežkontroles punktu

4.augustā iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs, finanšu ministrs Andris Vilks un Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Normunds Garbars apmeklēja valsts austrumu robežkontroles punktu Terehovā, lai kopā ar robežkontroles punkta darbiniekiem klātienē izvērtētu situāciju, kā norit cīņa ar kontrabandu un ieilgušo automašīnu rindu jautājumu uz robežas ar Krieviju (attēlā).

Robežkontroles punktā ministri pārliecinājās, ka Latvijas pusē tiek darīts viss iespējamais, lai mazinātu automašīnu rindas, taču Krievijas pusē problēma joprojām pastāv.

Tikšanās laikā ar Valsts robežsardzes vadību un Terehovas robežkontroles punkta amatpersonām ministri informēja, ka jāuzlabo robežas šķērsošana ar iespēju deklarēties rindās elektroniski, iepriekš veicot arī preču elektroniskās deklarēšanas procedūras.

Ministriem bija iespēja apskatīt, kā tiek pārveidotas automašīnu bākas, lai ievestu vairāk degvielas Latvijas teritorijā, tādēļ amatpersonas vienojās apsvērt iespēju katru papildu ievestu degvielas litru aplikt ar nodokli.

Tāpat ministri uzsvēra, ka jāizveido apvienoto speciālistu grupa (TASC FORCE) no Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Drošības policijas un Muitas kriminālpārvaldes, lai koordinētu darbības, kas vērstas uz kontrabandas apkarošanu.

Ministri apmeklēja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Viļānu depo, savukārt pēcpusdienā ministri tikās arī ar Latgales reģiona policijas pārvaldes vadību.

Iekšlietu ministrijas
Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!