• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vīzu režīmu tranzītkravu pārvadājumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.04.1999., Nr. 107/108 https://www.vestnesis.lv/ta/id/23425

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: - atklājot starptautisko enerģētikas konferenci - apmeklējot veco ļaužu pansionātu Ozolniekos

Vēl šajā numurā

08.04.1999., Nr. 107/108

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vīzu režīmu tranzītkravu pārvadājumiem

Latvija varētu eksperimenta veidā ieviest atvieglotu vīzu piešķiršanas režīmu tranzītkravu pārvadātājiem, šim nolūkam atverot vairākus vīzu noformēšanas punktus nozīmīgākajos tranzīta mezglos robežas šķērsošanas vietās. Par to šodien tika diskutēts Satiksmes ministrijā kopīgā sanāksmē ar Ārlietu ministrijas vadītājiem.

Sanāksmē, kurā piedalījās arī Satiksmes ministrijas departamentu, dzelzceļa un autopārvadātāju organizāciju vadītāji, tika izteikti konstruktīvi priekšlikumi par to, kā nepieļaut tālāku kravas plūsmas samazināšanos caur Latviju, samazinot formalitātes un atvieglojot robežu šķērsošanu tranzītkravu pārvadātājiem ar autotransportu un pa dzelzceļu.

Tika atzīmēts, ka veidojas konstruktīva sadarbība ar Baltkrieviju, kura savu kravu ceļu caur Latviju uzskata par vispieņemamāko drošuma un atzīstamā servisa dēļ. Ir perspektīvas iestrādes ar Kaļiņingradas apgabalu. Aktīvāk jāizvērš sadarbība ar Kazahstānu, Uzbekistānu un citām šī Āzijas reģiona valstīm, kuru tirgus iespējas nav vēl līdz galam izzinātas.

Satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs uzsvēra nepieciešamību aktīvi darboties veselīgas konkurences apstākļos, meklējot jaunus ceļus kravu plūsmas piesaistīšanai Latvijai.

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs atzīmēja, ka būtu meklējami oriģināli, nestandarta risinājumi, kā arī aktīvāk jāstrādā ar Krievijas puses uzņēmējiem.

Sarunu rezultātā tika pieņemts lēmums par Satiksmes ministrijas, Ārlietu ministrijas un Iekšlietu ministriju pārstāvju kopīgas darba grupas izveidošanu, lai izstrādātu konkrētus priekšlikumus, kas veicinātu Latvijas kā tranzītvalsts attīstību un konkurētspējas palielināšanos reģionā.

Satiksmes ministrijas

preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!