• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par atteikšanos no nepilsoņa statusa Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.08.2011., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/234254

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

10.08.2011., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde: Par atteikšanos no nepilsoņa statusa Latvijā

Šogad krasi samazinājies to Latvijas nepilsoņu skaits, kas pieņēmuši citas valsts pilsonību un atteikušies no sava nepilsoņa statusa Latvijā, liecina Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) jaunākā apkopotā statistika.

Kopumā gada pirmajos sešos mēnešos Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde izskatījusi 1587 iesniegumus no personām, kas pieņēmušas citas valsts pilsonību un vēlējušās atteikties no sava līdzšinējā nepilsoņa statusa Latvijā. Turpretī gadu iepriekš tādā pašā laika posmā citas valsts pilsonību bija pieņēmuši gandrīz divreiz vairāk nepilsoņu – 2802.

Nepilsoņi arī šogad visbiežāk izvēlējušies Krievijas pavalstniecību, taču bijusi interese arī par Lietuvas, Ukrainas, Baltkrievijas un Vācijas pilsonību.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados saglabājusies arī tendence, ka nepilsoņi pieņem citas valsts pilsonību, taču vēlas palikt dzīvot Latvijā. Šīm personām ir iespēja noformēt pastāvīgās uzturēšanās atļauju, taču ar nosacījumu, ka dokumentus par atteikšanos no nepilsoņa statusa tie pārvaldē iesnieguši 30 dienu laikā pēc jaunās pilsonības iegūšanas.

Saskaņā ar likumu “Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības” Latvijas nepilsonim, kurš ieguvis citas valsts pilsonību (pavalstniecību), ir pienākums 30 dienu laikā atteikties no nepilsoņa statusa.

Lai atteiktos no Latvijas nepilsoņa statusa, personai jebkurā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā vai Latvijas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstīs jāiesniedz iesniegums par atteikšanos no nepilsoņa statusa, kā arī jāuzrāda dokuments, kas apliecina citas valsts pilsonības iegūšanu vai pilsonības garantiju.

Andrejs Rjabcevs,
PMLP sabiedrisko attiecību vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!